fbpx

Funn Big Grab Dirt Jump nyeregteszt

Régóta a hazai piacon van a Mali Kft-nek köszönhetően a Funn termékek széles palettája. Ezen a palettán már igen régi motorosnak mondható a még ma is örökzöld, fekete-narancs nyereg a big grab…

Funn Big Grab Dirt Jump nyereg

Funn Big Grab Dirt Jump nyereg

Ez a nyereg kifejezetten dörtre készült, habár valószínűleg a beton sem tud komolyabb kárt okozni a kevlárborításban. Elsőre ijesztő lehet az alakja, de amúgy valóban kényelmes. Nem túl széles de még így is könnyedén comb közé szorítható, hála a hosszan lefelé nyúló oldalának, nagyobb felületen lehet szorítani, és kevésbé dörzsöli ki az ember lábát.

Jó fogás esik rajta ott hátul…

Jó fogás esik rajta ott hátul…

A Big Grab – avagy fogalmazzunk úgy: „nagy markolás” – nevet nem másnak, mint a nyereg alján található könnyen kézre álló műanyag kinövésnek köszönheti. Ám a nyeregnek ezen részét leginkább Lenthár Gábor szokta fogdosni versenyeken, miközben 5-6 méter magasban bemutatja a superman seatgrabet. Tehát amennyiben te is ezen trükk hibátlan elsajátításán gondolkodsz, kedves olvasó, javaslom, egy ilyen nyereg beszerzését.

Funn Big Grab Dirt Jump nyereg

Funn Big Grab Dirt Jump nyereg

Gyakorlás közben az esetleges hibázáskor sem kell aggódni, hiszen tényleg erős a kevlárborítás. Ha pedig úgy alakul, hogy a lábad még nem ér vissza a pedálra, de a feneked – vagy más – már igen, nos akkor bizonyára nem a nyereg épsége lesz a legnagyobb problémád… Ellenben amikor már enyhül a sarkon ugrálástól a fájdalom, megnyugtató lesz, hogy nem fittyedt le a nyereg, hála a nyolc milliméter vastag acélpálcáknak.

Funn Big Grab Dirt Jump nyereg

Funn Big Grab Dirt Jump nyereg

A teszt alatt nagyon hamar megszoktam a nyerget. A helyes lábtartással sikerült néhány ügyes kormánypörgetést is abszolválnom, de szigorúan csak sík területen. Hosszútávú túrákra nem kifejezetten ajánlott, de azért 20-30 kilométert gond nélkül el lehet vele kerekezni egyetlen nap alatt is akár. A megcélzott célcsoport fényében ez pedig bőven elegendő.

Termékadatok:

Forgalmazó: Mali Kft.; www.mali.hu
Tömeg: 385 g
Ajánlott fogyasztói ár: 5.900 Ft

Szöveg: Spálya
Fotó: Ardó Tamás

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo