fbpx

Full kompozit fék a Magurától!

Fellibbentette a fátylat új üdvöskéjéről a Magura cég. Szakítottak az eddigi hagyományokkal, és egy teljesen új fékszettet alkottak meg, mind felépítésében, mind pedig anyagában. Ami ezen belül publikus, hogy a szetten belül például teljes egészében karbonból készült fékkarról van szó, amely egyben az első szimmetrikus Magura kar is. A fékkar testéhez új anyagot fejlesztettek ki „Carbotecture” néven. Egy olyan anyagot kerestek, amely minden eddiginél pontosabban munkálható meg, formatartó és tartós az éveken át tartó használat alatt.

Magura Carbotecture

Magura Carbotecture

A Carbotecture egy nagy adag a hőre lágyuló mátrixban tárolt szénszálas struktúra. Ez az új anyag nem hasonlít a vázgyártásnál használt hagyományos szálerősítésű karbon vagy hasonló rétegelt szénszálas szövetanyaghoz. Persze a pontos anyagösszetételt biztos helyen tárolják… Ezeknek az új anyagoknak hála, sikerült megalkotni a piac legkönnyebb fékjét!

Magura Carbotecture

Magura Carbotecture

A fékszett egyelőre tesztelés alatt áll, legkorábban 2011 második negyedévétől lesz rendelhető, de előrendeléseket már most is felvesznek, ők egy 888 darabos limitált szériát kaphatnak a kezükbe.

Szöveg: Sala – www.salaracingtechnology.com
Fotó: Magura, www.mission-performance.com

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo