fbpx

Eurobike 2012: rendkívüli hétköznapi kerékpárok a Kalkhofftól

A német Kalkhoff kerékpárok talán még nem annyira ismertek Magyarországon, pedig olyan gyártóról van szó, amely általában megpróbál kilógni valamivel a main stream-ből. Mindezt azonban olyan kategóriákban teszi, melyekről nem olvashatunk versenyzéshez kapcsolódó high tech megoldásokról szóló cikkekben.

Heinrich Kalkhoff még 1919-ben alapította a gyárat Cloppenburgban, amely közel évszázados története nyomán ma Európa egyik legnagyobb összeszerelő üzemévé nőtte ki magát. Manapság elsősorban a városi, trekking, fitness vonalra koncentrálnak, ezekben a kategóriában számítanak prémium gyártónak.

Kalkhoff Endeavour 11G Di2

Az egyik legérdekesebb bringájuk a Kalkhoff Endeavour 11G Di2, a németek be merték vállalni egy prémium piacra szánt prémium kerékpáron az új elektronikus agyváltó szett felszerelését, ami nem olcsó mulattság…

A 11 sebességges Shimano Alfine az országúti alkatrészcsaládok elektronikáját használja és hasonlóan a Dura Ace-hez nyomógombbal válthatunk. Az igényes alumínium vázhoz természetesen a többi alkatrészt is hasonló minőségi szinten válogatták, sőt, létezik Rohloff (14s) agyváltós verzió is Magura hidraulikus felnifékkel.

Kalkhoff Impulse Ergo Nuvinci 360 Harmony

A Kalkhoff az egyik vezető német cég az elektromos rásegítéses kerékpárok között is, rengeteg pedelec modelljük között figyelemre méltó az Impulse Ergo Nuvinci 360 Harmony. Egy fitness bringa, amely egyszerre a fitness edződ is? A Kalkhoff az erlangeni sporttudományi intézettel együttműködve megvalósította ezt.

Az elektronikus rásegítést pulzus alapon adagolja az Impulse Ergo rendszer. Vagyis kiválaszthatjuk, milyen pulzustartományban szeretnénk tekerni, a bringa pedig érzékeli pulzusunk, és annak megfelelően adja hozzá vagy vonja meg az elektromotor által szolgáltatott Wattokat.

Kalkhoff City Glider 8G

A stílus vonalon is sok szép bringát kínál a Kalkhoff, ilyen például a City Glider 8G városi cirkáló. Ami azonban megkülönbözteti a legtöbb csicsás divatbringától az igényes kidolgozás, minőségi alkatrészek, apró megoldások:

Shimano Nexus8 agyváltó, Shimano görgős fékek alkotják a szettet, elől például halogén lámpát találunk, a duplafalú felniken a nyereggel és a markolattal harmonizáló Schwalbe Big Apple köpenyeket.

Kalkhoff információ a hazai forgalmazó weboldalán IDE KATTINTVA vagy a gyártó weboldalán: ITT.

(x)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo