fbpx

Cateye Strada RD300W vezeték nélküli komputer teszt

Kompakt áramvonalas forma és alacsony súly jellemzi a Cateye Strada modelljét. A hatalmas kijelző és a billenőgombos mikrokapcsoló könnyen kezelhetővé és jól átláthatóvá teszi a rengeteg funkciót. Hogy mit is jelent ez pontosan az kiderül mostani tesztünkből…

Cateye Strada RD300W vezeték nélküli komputer teszt

Cateye Strada RD300W vezeték nélküli komputer teszt

Az univerzális, szerszámmentes rögzítő bilincseknek hála a komputer pillanatok alatt fel-le szerelhető országúti vagy mountain bike kerékpárokra. Mivel több bringát is használok, a roppant egyszerű cserének nagyon örültem. A máskor kígyózó vezetékek tekergetésével sem kellett bajlódni. Az univerzális FlexTight konzol segítségével a kormányon vagy kormányszáron egyaránt könnyen elhelyezhető volt az óra.

A Strada Wireless büszkélkedhet a legnagyobb képernyővel ebben a kategóriában. Kezelése pofonegyszerű, a hét funkció egyszerűen az óra megnyomásával választható ki. Az adott információ a képernyő alsó részén, míg a pillanatnyi sebesség a tetején jelenik meg hatalmas, könnyen olvasható számokkal. Eközben fel/le nyíl jelzi, hogyan viszonyul a pillanatnyi sebességünk az átlaghoz képest.

Cateye Strada RD300W vezeték nélküli komputer teszt

Cateye Strada RD300W vezeték nélküli komputer teszt

Megbízható, nagyon strapabíró darab. Az elégé sáros 4 napos Beskidy MTB Trophyt hiba nélkül, szépen bírta. Mivel a kapcsológombok a komputer alján védett helyen találhatók, így a sár és a víz sem tud bennük kárt tenni.

Ha az óra nem kap jelet 10 percig, akkor aktiválja az energiatakarékos üzemmódot, és csak a pontos idő jelenik meg rajta. Amikor elindulunk, az érzékelő újra jeleket kap, és a mérési adatokkal telített képernyő automatikusan megjelenik. Ha két hét telik el aktivitás nélkül, az energiatakarékos üzemmód megváltozik és alvó (SLEEP) módba kapcsol a Strada. Az alvó üzemmódból a MODE gomb megnyomásával ébreszthető fel.

A mérés nagyon precíz terepen és városban egyaránt. Először féltem, hogy a Polar pulzusmérő és a Cateye óra esetleg összezavarják egymást a rádiós jeladásnak köszönhetően. Félelmem nem volt alaptalan. A meccset a Strada komputer nyerte, az ő jele volt erősebb. A Polarban történt elemcsere után azonban helyreállt a világbéke, mindkét műszer pontosan mutatta az adatokat. Ha viszont már az összehasonlításnál tartunk, akkor a Cateye megbízhatóbbnak bizonyult. Nem vesztette el a jelet vasútállomás, magas feszültségű vezeték közelében sem, szépen, probléma nélkül mutatta az adatokat. Ezért (is) nagy pirospont jár neki.

Cateye Strada RD300W vezeték nélküli komputer teszt

Cateye Strada RD300W vezeték nélküli komputer teszt

Termékadatok:

A Cateye termékek forgalmazója: Paul Lange Hungary Kft.; www.paul-lange.hu; www.lanchalozat.hu
A termék a gyártó honlapján ide kattintva érhető el.
Ajánlott fogyasztói ár: 16.990 Ft

Funkciók:
– Pillanatnyi sebesség
– Maximális sebesség
– Átlagsebesség
– Odométer (távolság összegzés)
– Megtett út 1.
– Megtett út 2.
– Menetidő
– 12/24 órás pontos idő

Jellemzők:
– Új, vékony design
– Univerzális FlexTight konzol
– Új, univerzális sebességérzékelő
– Programozható kilométer-számláló
– Automatikus start/stop
– Átlagsebességtől való eltérés jelzése
– 2-féle kerékméret
– Automatikus energiatakarékos üzemmód
– ClickTec felhasználóbarát felület

Specifikáció:
– Illeszkedik szinte bármilyen kormányszárra vagy kormányra: 22-31,8 mm átmérőig
– Illeszkedik szinte minden villára: 11-55 mm átmérőig
– Elemek: CR2032 × 2 db (1 db a fej egységbe és 1 db érzékelőbe)
– Első villára szerelhető sebességérzékelő
– Jel átviteli távolság: 27 – 70 cm

Szöveg és fotó: Kiss CADMan Árpád

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo