fbpx

Acor Superlight kormányszarv teszt

Az Acor mindig is a kiváló ár/érték arányú termékeiről volt híres, illetve arról, hogy – hogyan is fogalmazzak – igen ügyesen implementálja a saját termékeire a neves gyártók jól bevált technológiáit. Most az Acor új, ABZ-2702 Superlight típusjelzésű hiperkönnyű kormányszarva került a kezeim közé, lássuk, hogy mire jó azon kívül, hogy a bevásárlószatyor nem csúszik le a kormányról.

Acor Superlight kormányszarv

Acor Superlight kormányszarv

Először is röhejesen könnyű. A 59 grammos (+ 3 g dugó) súlya különösebb kommentárt nem igényel, a legkönnyebbek közé sorolja. Ami a formáját illeti, gyakorlatilag átemelték a klasszikusnak számító, Richey WCS dizájnját, melyek szerintem a kormányszarvak evolúciós csúcsát jelentik. Semmi puccos ergo maszlag, semmi kétujjnyi ultrarövid marháskodás. Maga a markolható rész 8 cm hosszú.

Az ideális hossz mondjuk személyes preferencia kérdése – ki azt szereti, hogy az egész markával szorongathassa, ki pedig azt, hogy 3 + 1 ujj kényelmesen elférjen rajta, a tenyér külső, párnás éle pedig adja a megtámasztást és stabilitást. Nos, az Acor az utóbbi iskola követőinek kedvez, ha ő éppen nem egy leányzó vagy egy kis kezű férfi egyed, ugyanis egy kisebb kéz esetén egy 4 + 1 ujjas szarvról beszélünk. A lapáttenyerűeknek – mint pl. e sorok írója – egy félujjnyi CNC-zett alumíniumcső hiányzik a teljes kezes Nirvánához.

Acor Superlight kormányszarv

Acor Superlight kormányszarv

A fő különbség a WCS-hez képest, az elkészítés módjában van, ami e szarv esetén ügyes CNC robotok vaskeze munkája, szemben a WCS kovácsolt kialakításával. Dzz-dzzz, röpködő aluforgács és már kész is ez a pillekönnyű kis ászeszoár. Apró finomság továbbá, hogy ennek a textúrája a marásos eljárásnak köszönhetően mikrobarázdált, így némileg jobb tapadással bír dagonyás körülmények közt. Meglepetésemre ez tényleg egészen sokat számított.

Egyetlen negatívumának a kupakot említeném. Bár nevetségesnek tűnhet így első olvasatra, de én pl. notórius kupakelhagyó vagyok és irtó bután tud kinézni egy kupak nélküli szarv. Na ennek az Acornak kb. egy erősebb fékezés kell és kikatapultál belőle a töltény. Jó, egy kis túlzással. Minden estre egy közepes perecet egészen biztosan nem bír ki. Túlzottan rideg műanyagból készül, így inkább csúszik, mint tapad, de egy tépésnyi szigetelőszalag könnyen orvosolhatja ezt a problémát.

Acor Superlight kormányszarv

Acor Superlight kormányszarv

A kormány széleihez viszonyítva a szarv vége egy leheletnyit befele hajlik, így nemcsak ergonómialiag passzentosabb, de a cekkeres nyugdíjas nénik otthonkájába is kevesebb eséllyel fog beleakadni, amikor a Lehel piacnál centizve slisszolunk el mellette.

Jó cucc, semmi sallang. És az ára is jó – nagyon jó.

Termékadatok:
Forgalmazó: Mali Kft.; www.mali.hu
A termék a forgalmazó honlapján ide kattintva érhető el.
Össztömeg: 62 g/pár (kupakkal)
Ajánlott fogyasztói ár: 4.990 Ft

Szöveg és fotó: Farkas Dani

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo