fbpx

A SRAM 2013-ban leállítja az agyváltós hátsó agyak gyártását Schweinfurtban

A SRAM schweinfurti gyáregységében első fázisához érkezett az az átszervezési folyamat, melynek végkifejleteként a gyártást 2013 júniusában teljes egészében átköltöztetik a cég a tajvani Daliban található gyárába. A chicagói központú alkatrészgyártó célkitűzése ezzel az, hogy visszaszerezze vezető pozícióját az agyváltós rendszerek piacán.

Vannak hagyományok…

Vannak hagyományok…

A gyáregység elköltöztetésének célja kettős: egyrészt a gyártást költséghatékonyabbá szeretnék tenni, másrészt földrajzilag is közelebb szeretnének kerülni az OEM alkatrészek felhasználóihoz. A költözéssel párhuzamosan egy új agyváltó széria fejlesztése folyik, melynek bemutatójára 2012 márciusában kerül sor a Taipei Cycle kerékpáros szakkiállításon.

A németországi gyárbezárás 150 munkást érint, akiknek a felét már el is bocsátották. Mindeddig a T3, P4, S7 és a Dual Drive agyak gyártása folyt Schweinfurtban. A klasszikusnak számító T3-as gyártása idén nyáron leáll, helyét pedig a Tajvanban készülő, i-Motion 3 sebességes agy veszi át. A P5 és S7 típusokat új fejlesztésű modellek váltják fel, ezzel párhuzamosan 2013 közepén leáll a gyártás Schweinfurtban, a korábbi gyártócsarnokok tereiben pedig raktárbázist és irodákat alakítanak ki.

A Bikemag 2006 tavaszán látogatta meg az akkor még teljes kapacitással termelő schweinfurti gyárat

A Bikemag 2006 tavaszán látogatta meg az akkor még teljes kapacitással termelő schweinfurti gyárat

A SRAM Daliban található gyára lesz ezután a cég agyváltó gyártásának új központja. A schweinfurti komplexum a SRAM legfontosabb alkatrész tervezési centrumává és műszaki szemináriumok helyszínévé minősül át. Emellett valószínűleg itt lesz az európai cserealkatrész-ellátás legfontosabb bázisa is.

Szöveg: HBalage
Forrás: Website for Bike Professionals – www.bike-eu.com

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások