fbpx

Zefal Profil Max FP30 talpas műhelypumpa nyomásmérővel

zefal_fp30_2Minden kerékpárosnak célszerű beszerezni egy kisméretű, mezzsebben hordozható vagy a vázra rögzíthető minipumpát, illetve egy otthoni használatra rendszeresített talpas műhelypumpát. Az utóbbival gyorsan, hatékonyan be lehet állítani az optimális guminyomást minden indulás előtt, amíg a minipumpa a menet közben esetleg elszenvedett defektek megjavításában kap szerepet.

Fontos, hogy a műhelypumpa rendelkezzen pontosan kalibrált nyomásmérővel, így rutinszerűen elvégezhető a család összes kerékpárjának menetkészre állítása. Vegyük figyelembe, hogy a köpeny kézzel történő összecsippentése a nyomásmérésre egyáltalán nem megbízható módszer, az alacsony nyomás becsípődéses defektet és abroncssérülést okozhat, mellesleg a hajtást is megnehezíti, a túlnyomás pedig köpenylefordulás, szövetsérülés vagy legrosszabb esetben durrdefekt forrása lehet!

A Zéfal több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a pumpagyártás terén, számos modelljüket használják kerékpárszerelő műhelyek, ahol nap mint nap több tucat kerékpár nyomás alá helyezése történik, mindez éveken keresztül, megbízhatóan, pontosan, hatékonyan. Otthoni felhasználásra akár egy emberöltőt kiszolgálhat egy olyan minőségű műhelypumpa, mint a mostani bemutatóban szereplő Zéfal Profil Max FP30.

A Zéfal eme alapmodellje egyáltalán nem nevezhető fapadosnak, markolata kétkomponensű gumírozást kapott, fogása kényelmes, nyomásmérője meglepően nagy, 65 mm-es átmérővel rendelkezik. A pumpatest acélból készül (a konkurens termékek gyakran fröccsöntött műanyagszerkezetűek), így tartós és stabil, a dugattyú mozgása finom, a kiváló minőségű tömítésnek köszönhetően hatékony, karbantartásigénye csekély, tartós konstrukció.

zefal_fp30_3A szelepcsatlakozó fej a szabadalmazott, univerzális Z-Switch redszert alkalmazza, természetesen mindkét szeleptípust fogadja, két egymás melletti állással, így nem kell cserélgetni a szelepcsatlakozó szimmeringet. A csatlakozó tömlő is bőséges, 1100 mm-es hosszal rendelkezik, nem kell feltétlenül a kerék tövében elhelyezkedni. Alkalmas mint MTB, mind országúti vagy trekkingkerekekhez: a 12 bar nyomásérték ehhez bőven elegendő, a dugattyú pedig elég nagy átmérőjű a ballonos köpenyekhez is. A hatékony belső mechanikának köszönhetően néhány tucat pumpálás biztosítja az előírt nyomást, bármilyen keréktípusról legyen szó.

A fej mindkét szeleptípust fogadja, nem kell megfordítani a belső tömítést

A fej mindkét szeleptípust fogadja, nem kell megfordítani a belső tömítést

Mindent összevetve, mérsékelt ár mellett minőségi anyagokból készült, megbízható, pontos, könnyen és praktikusan kezelhető műhelypumpát kapunk, aki ennél kicsit extrábbat szeretne, az a Zéfal Profil Max modellcsaládjában talál digitális nyomásmérős, vagy extraerős kivitelű, professzionális használatra tervezett darabot is.

ZEFAL-LOGOJellemzők:

  • nagyméretű, jól leolvasható nyomásmérő óra, (65 mm átmérő)
  • extra hosszú tömlő
  • szabadalmazott, univerzális Z-Switch szelepcsatlakozó rendszer
  • rögzíthető fogantyú
  • 12 bar maximális nyomás
  • acél pumpatest
  • kettős anyagú, gumírozott markolat
  • 660 mm alapmagasság

Ajánlott fogyasztói ár: 10990 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo