fbpx

WTB Volt országúti és CC versenynyereg

A kaliforniai székhelyű WTB már a montizás őskorában kínált kiváló nyergeket, a most bemutatott Volt modell tökéletesen beleillik az legendák evolúciós folyamatába, számos technológiai megoldást kölcsönözve a sikeres Silverado és a Devo modellektől.

volt_6

A Volt valójában egy „WTB best of” válogatás: az ú.n. „bálnafarok” kialakítás megfelelő támasztékot nyújt a pedálozás során, az enyhe lejtés az orr irányába többféle üléspozíciót tesz lehetővé, a bőséges párnázás a kényelemért felel, mindemellett tömege még bőven a cross country versenykategóriába helyezi. Nem véletlen, hogy a Volt a WTB egyik legnépszerűbb nyeregtípusa!

volt_1_sltA legtöbben azt szeretik a Volt-ban, hogy egyszerre teszi lehetővé a kényelmes előredőlést, és az ezzel párhuzamos nagy erőkifejtést, mindemellett kényelmes, akár egész napos használatra, maratonversenyekre is alkalmas. Kevés nyereg van a piacon, amely ilyen vastag párnázást alkalmaz, és mindössze 220-230 grammos tömeggel rendelkezik.

volt_main

A pálcakialakításnak köszönhetően a nyerget laposabb nyeregvázcsövek esetében is szintbe lehet állítani, így akár alacsony tömegre kihegyezett Trail-bicajokon is beválhat. A Kevlar koptatókkal kiegészített mikroszálas vagy bőrborítás biztosítja a kényelmet, illetve a megfelelő strapabíróságot. Versenyfelhasználásra a titánpálcás modell alacsonyabb tömeget és kicsivel több kényelmet biztosít, bár edzésre, kevésbé „súlyorientált” bicajokon a ni-cro vagy cro-mo acélpálcás változatok fél- vagy harmadáron nyújtják a megszokott formát, a hatékony hajtást és a komfortos párnázást.

volt_7Mint ahogy azt már a bevezetőben említettük, a Volt számos technológiai megoldást kölcsönöz a Silverado csúcsmodelltől, ilyen a „Love Channel“, azaz a nyereg testében elhelyezett középső vájat, amely csökkenti a puha szövetekre nehezedő nyomást. Továbbá a nyeregszerkezetben megtalálhatók a Silveradón is alkalmazott kivágások (Comfort Zone), amelyek hatékonyan növelik a nyereg rugalmasságát. A párnázás alapanyaga pedig ismét a csúcsmodellen alkalmazott DNA zárt cellás hab. Érdekes megjegyezni, hogy a WTB nyergeket a mai napig az egyik alapító tag, Mark Slate tervezi.

volt_1_pro

Jellemzők

Felhasználási terület: országúti és CC versenyzés

Méret: 133 mm x 265 mm (azaz keskeny és közepesen hosszú)

Pálca: modelltől függően titánötvözet, üregesre kovácsolt ni-cro vagy cro-mo

Szín: modelltől függően fekete vagy fehér

Tömeg: modelltől függően 220-287 g

volt_4

Modellek és árak:

  • Volt SLT: titánpálca, fehér szín, 220 g, Kevlar koptató, Comfort Zone, DNA párnázás, mikroszálas borítás, ajánlott fogyasztói ár 33 600 Ft.
  • Volt TEAM: titánpálca, fekete szín, 229 g, Kevlar koptató, Comfort Zone, DNA párnázás, bőrborítás, ajánlott fogyasztói ár 29 500 Ft.
  • Volt PRO: ni-cro pálca, fehér szín, 246 g, Kevlar koptató, Comfort Zone, DNA párnázás, műbőrborítás, ajánlott fogyasztói ár 16 900 Ft.
  • Volt RACE: cro-mo pálca, fekete szín, 287 g, ABR-koptató, Comfort Zone, DNA párnázás, műbőrborítás, ajánlott fogyasztói ár 11 500 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo