fbpx

Velotech 1 CREE LED első lámpa

A Velotech mindig is a rendkívül jó ár-érték arányú lámpáiról volt híres, most is egy ilyen darab érkezett hozzánk az 1 CREE LED első lámpa személyében, ami nagy fényerő és USB-s tölthetőség mellett nem csapolja meg bankszámlánkat. Biztonságosan használható városban és lakott területen kívül egyaránt, nem kell aggódnunk amiatt, hogy az autósok nem vesznek minket észre.

A lámpa nevéből sejthetően egy CREE XPE led világít őrült erővel a bemutatandó Velotech lámpánkban, mely maximálisan 110 lumen fényerősséget képes biztosítani a belső optikai reflektoron keresztül. Kétféle folyamatos fényt adó üzemmód közül választhatunk, használhatjuk 100%-on illetve 50%-on a lámpát. Mindkét erősség bőven alkalmas arra, hogy a forgalom többi résztvevője észleljen minket, 100%-os üzemmódban pedig megfelelő fényerőnk van arra is, hogy városon kívül is lássunk vele.

Egy egész korrekt akkumulátorral szerelték a Velotech 1 CREE LED első lámpát, 1100 mAh-s kapacitással rendelkezik, melyet a hozzáadott Micro USB kábellel tölthetünk akár számítógépről, hálózatról vagy bármilyen kompatibilis eszközről. A gyári adat szerint 3-4 óra szükséges ahhoz, hogy nulláról teljesen feltöltődjön az akku.


A magasabb árkategóriákra (sem mindig) jellemző töltöttségi szintet jelző fénycsík is helyett kapott a lámpa tetején, melynek segítségével pontosan tudjuk, hogy még meddig fog világítani a lámpák, mennyire érdemes takarékoskodni az energiával. A Velotech arra is gondolt, hogy nem biztos, hogy csak száraz időben szeretnénk használni a lámpát, ezért IPX4 vízvédelemmel látta el, melynek köszönhetően bátran használhatjuk esős időben is. Felszerelése nagyon egyszerű, egy gumi pánt segítésével, egy mozdulattal szerszám nélkül tudjuk rögzíteni a kormányunkra.

Teszteredmény: Gyakorlatilag nem is értjük, hogy miért nem lehet ennek a lámpának a megoldását más modelleken is látni? Van rajta 5 darab led, ami jelzi az akku töltöttségét. Így nem kell izgulni, mikor merül le. 40 méterre is ellátni vele, és mivel a led a foncsorra világít, ezért a szemből jövőket sem vakítja el. Már 2 méterrel a bringa előtt is világít, bár ezt a fotó nem adja rendesen vissza, mert 8 métertől sokkal nagyobb a fénye. Simán vállalható városon kívüli országútizásra, de lehetne egyenletesebb a terítése, mert a Volt 80-nak kisebb a fényereje, de sokkal szebben terít, így jobban látsz vele. Szintén jár neki a kiváló ár/érték arány „plecsni”, mivel 3490 forintért tudja mindezt! A lámpakörkép összesítését ITT találod!

Jellemzők:
-1 CREE XPE LED
-110 lumen maximális fényerő
-Belső optikai reflektor
-Üzemmódok: 100% folyamatos fény, 50% folyamatos fény
-Újratölthető 1300 mAh-s akkumulátor
-Micro USB kábellel tölthető (tartozék)
-Töltési idő 3-4 óra
-Töltési szintet jelző fénycsík
-Vízálló (IPX4) kivitel
-Egyszerű, szerszám nélküli rögzíthetőség

Ajánlott fogyasztói ár: 3 490 Ft
További információk a forgalmazó honlapján

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások