fbpx

TOPEAK NINJA TC ROAD kulacs- és szerszámtartó

A kerékpár-kiegészítők terén trend a funkciók integrációja, a Topeak Ninja sorozata ezt a koncepciót viszi tökélyre, újabb és újabb hasznos, helyet megtakarító fejlesztéssel.

Az innovatív kerékpár-kiegészítők specialistája NINJA TC ROAD kulacs- és szerszámtartója furfangos megoldást kínál a szerszám kerékpáron történő biztonságos és praktikus elhelyezésére.

A Topeak évről évre megannyi számos meghökkentő megoldással áll elő a kerékpáros kiegészítők piacán. Például a korábban már bemutatott és tesztelt Ninja P minipumpa fő érdekessége, hogy menet közben a nyeregszár belsejében lapul, így nem koszolódik, nem okoz légellenállást, nem befolyásolja a kerékpár megjelenését – és ami a legfontosabb – még véletlenül sem felejtjük otthon! Hasonlóképpen a NINJA TC ROAD kulacs- és szerszámtartó célszerű elhelyezést biztosít az elengedhetetlen marokszerszám készletnek, “pofonegyszerű” módon integrálva kulacstartóba. A Topeak mind a kulacstartók, mind a bicajos szerszámok terén letette már névjegyét, széles palettáján mindkettőből többféle kiváló konstrukció szerepel.

A NINJA TC két változatban kapható, a most bemutatott ROAD az országúti kerékpáros számára készül, míg az MTB értelemszerűen a montisokat célozza meg. A kettő között a különbség, hogy a szerszámkészlet a felhasználás függvényében specializált (a ROAD a Ninja T8+ típust tartalmazza). Ezeken felül is létezik a kulacstartó-integrációra variáns a Topeak kínálatában: például táskatartó mind országútisoknak, mind montisoknak, továbbá CO2-patron tartó NINJA is választható.

A TC ROAD Ninja T8+ nevű szerszámkészlete tetszetős darab, öröm kézbe venni és használni. Tartalmazza a legszükségesebb szerszámokat az út során felmerülő meghibásodások kijavításához, illetve esetleges beállítások elvégzéséhez: így 2 / 2.5 / 3/ 4 / 5 / 6 mm-es imbuszkulcsot, csillagcsavarhúzót, illetve a tárcsafékek és modern alkatrészek igényei szerint T25 Torx-kulcsot találunk benne. Ezt egészíti ki az integrált gumileszedő-szett, amely a defektszerelést könnyíti meg. A szerszámok professzionális minőségű hőkezelt szerszámacélból készülnek, tehát a tartóssággal és a csavarilleszkedéssel sem lesz gond.

A szerszám kivételéhez az alsó egységet 90 fokban el kell fordítani, majd kicsúsztatni. Egyszerű, praktikus és bombabiztos megoldás. A visszahelyezés fordított sorrendben történik. A Ninja T8+ multi-szerszám biztosan nem vész él út közben, ami ugyebár nem mondható el a zsebben vagy táskában történő elhelyezés esetében. A rögzítés egyben rezgésmentes, egyszóval tökéletes!

A NINJA TC ROAD másik funkciója ugyebár a kulacstartó, amely ipari polimer alapanyagú, és szabvány méretű kulacsot fogad. Marokszerszámmal kiegészítve mérete 17.5 x 8.3 x 7.8 cm, így a legtöbb vázban könnyedén elhelyezhető. (Általában a kulacstartó alatt pont van némi kihasználatlan tér – még a legkisebb méretű vázak esetében is!) A NINJA TC ROAD semmivel sem nehezebb, mint egy kulacstartó és egy hasonló 8-funkciós szerszám együtt: mindössze 169 grammot nyom a mérlegen.

További információ a gyártó honlapján, a Topeak termékek megvásárolhatók a jobb kerékpár-kereskedésekben és a Gepida márkaboltokban.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo