fbpx

Specialized Echelon II országúti fejvédő

A 2013-as új Specialized Echelon II számos újítást tartalmaz, alacsonyabb profiljával kisebb légellenállást kelt, emellett fokozott szellőzést biztosít. Az illeszkedés, illetve a felcsatolás és levétel a régebbi modell esetében jól bevált Headset SL tartkóállító és Tri-Fix pántrendszerét alkalmazza, ezen – legalábbis a középkategóriás fejvédők korlátain belül – javítani már nemigen lehet. A kaliforniai kerékpárgyártó a kényelem és a praktikus kezelés terén köztudottan nem köt kompromisszumot.

echelon_0

Az Echelon II országúti modell, amely nemcsak abban különbözik az MTB-re tervezett társaitól, hogy nincs sildje, azaz napellenzője. Mint tudjuk aszfalton fokozottabb a tempó, veszélyesebb a közlekedés, más a fejtartás, így egy országúti használatra optimalizált modell mind a biztonság, mind a szellőzés terén eltérő technológiai megoldásokat igényel. A Specialized más gyártókkal ellentétben nemcsak a sild esztétikus lecsatolását oldotta meg: elég ha annyit mondunk, hogy az Echelon szélcsatornában tesztelt, és ezzel még távolról sem ér véget a fejlett technológiák alkalmazása…

echelon_4

Valljuk be őszintén, hogy a prémium kategóriás sisakokat inkább az imidzs kedvéért veszik a kerékpárosok: jó érzés abban a modellben tekerni, amelyet kedvenc versenyzőink is viselnek. Lehet, hogy a felső kategóriás modellek esetében még egy kicsit lehet fokozni szellőzés hatékonyságán, faragni a fejvédő tömegén, már ha a többletköltség nem akadály. Ellenben a biztonság terén nincsenek különbségek: minden Specialized országúti és MTB bukó rendelkezik a legnagyobb tesztközpontok szabványminősítéseivel (CPSC, SNELL B90A, CE, illetve AS/NZS). A Specialized Echelon II meglepően alacsony árszinten biztosítja mindezeket, a legendás Specialized Body Geometry által inspirált kényelmmel és praktikussággal karöltve.

echelon_5
A Specialized Echelon II finom lépésekben állítható „tekerentyűje” akár menet közben is működtethető, így ha a nagy melegben a kelleténél szorosabbnak érezzük a rögzítést, vagy éppen túl billegősnek, azonnal orvosolhatjuk a problémát. A „kompozitmatrix” szerkezet fokozza a szellőzést a biztonság bárminemű csökkenése nélkül. Ezt nevezi a Specialized „4-dimenziós szellőzésnek”, ahol a fej minden pontja kellemesen hűtött. A Specialized Echelon II természetesen egybeöntött In-mold konstrukciót alkalmaz, így az egyszerűbb, ragasztott típusokkal szemben tartós, nem hőérzékeny és nagyobb fokú biztonságot nyújt. Újdonság idén, hogy a Specialized mérnökei szélcsatornában is tesztelték az Echelon II-t, így finomítva a formát, hogy a lehető legkisebb légellenállást keltse.

echelon_3

echelon_1Jellemzők:
-elsősorban országúti használatra tervezett sisak az egyszerű megoldások kedvelőinek
-Headset SL fejméretállító rendszer
-Tri-Fix pántrendszer a biztonságos és egyszerű beállításért
-4-dimenziós szellőztetés
-InMold héjszerkezet
-szélcsatornában tesztelt kialakítás
-sild nélkül
-CPSC, SNELL B90A, (USA); CE (európai) és AS/NZS (ausztrál) biztonsági szabványoknak egyaránt megfelel
-jelenleg itthon fekete, piros és „safety ion” láthatósági sárga színben kapható, de nemsokára a fehér változat is elérhető lesz
-javasolt fogyasztó ár: 20.800 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján

echelon_6

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo