fbpx

PRO Condor nyereg

A holland székhelyű PRO saját tervezésű, magas minőségi szintet képviselő kellékekkel egészíti ki anyavállalata, a japán Shimano alkatrészkínálatát. A nyergek fejlesztésére az utóbbi években egyre több figyelmet fektettek a Pro mérnökei: a magyarázat részben, hogy a Shimano kerékpárbeállítási – nemzetközi elnevezéssel bikefitting – rendszerrel jelentkezett, amely nemcsak a tökéletes technológia, hanem rengeteg mérésadattal gazdagította a PRO “knowhow-t”, így ezek is a fejlesztők rendelkezésére állnak a nyergek tökéletesítése érdekében.

Középső vájattal vagy anélkül is elérhető...

Középső vájattal vagy anélkül is elérhető…

Tehát a „bikefitting” technológiából adódó többlet szakértelem felhasználásával optimalizálták a nyeregkínálatot, amelynek egyik gyöngyszeme a most bemutatásra kerülő PRO Condor modell. A nyeregkínálat mind modellek, formák és azok szélességi variációit tartalmazza, hogy mindenki találjon magának megfelelőt a palettában. A nemzetközi oldalon található információk segítenek a választásban, de ha személyes tapasztalatokra és tanácsokra vágyunk, bizalommal fordulhatunk a PRO termékeket forgalmazó boltokhoz.

A Shimano technikai igényességével nem lehet könnyű lépést tartani, a Condor típus kedvező árfekvése ellenére magas színvonalat is makulátlan kidolgozási pontosságot mutat. Rozsdamentes acél illetve CroMo pálcával is elérhető – most az utóbbi látható – mint a legtöbb PRO nyeregmodell, ez is megvásárolható mind anatómiai vájattal mind anélkül, 132 vagy 142 mm-es szélességben. A nyeregtest anyaga üvegszállal erősített műanyag, így még a legnehezebb modell is mindössze 250 grammos tömeggel bír!

...és mindkét változat két szélességben kapható!

…és mindkét változat két szélességben kapható!

A PRO a nyeregválasztékot az ornitológusok szívét melengető madárelnevezésekkel illeti, a Condor egy valódi ragadozó, legalábbis a konkurencia méltán tarthat ettől a jól megtervezett, könnyű, mindazonáltal elérhető árú modelltől. A Condor középső bemélyedése enyhének mondható, így az átlagos flexibilitással rendelkező kerékpárosokat célozza meg. Segít a stabilabb háttartásban, kíméli az ízületeket, rezgéselnyelő technológiája megváltást jelenthet a magyar útviszonyok tükrében. Az üvegszállal erősített nyeregtest több tíz grammot farag eme alkatrész tömegéből, az igényes nyergek technikai színvonalát nyújtja. A PU zártcellás hab párnázás kellően vastag a hosszabb túrákhoz, tartós és formatartó. A Microfiber borítása gyönyörű, könnyű és tartós – mindenképpen a ma ismert legjobb alapanyag erre a célra.

Rozsdamentes acélsínes Condor változat is elérhető összesen 4 variációban!

Rozsdamentes acélsínes Condor változat is elérhető összesen 4 variációban!

Ami mindenképpen plusz a PRO nyergek esetében más gyártókhoz képest, hogy a Condor is középső kivágással és anélkül, illetve két szélességben kapható, így nemcsak nyeregtest-forma választható a modellkínálatból, hanem szélesség is. A középső kivágás alkalmazó változat az altáji puha szövetek környékén erőteljesen homorú kiképzést kapott, ennek modellvégződése az “AF” jelzéssel bővül.

PRO_Condor_5
Hogy melyik Condor számunkra a legmegfelelőbb? Nem marad más hátra, mint követni a PRO által javasolt kiválasztásmenetet:

  • határozd meg a felhasználás típusát
  • a PRO honlapon szereplő útmutató alapján vizsgáld meg hajlékonyságodat
  • az ülőgumó-távolságod alapján dönts a megfelelő szélességről
  • végezetül válassz pálcaanyagot!

Természetesen a PRO kiegészítőkkel foglalkozó kerékpár-kereskedés is tud segíteni a fenti paraméterek pontos lemérésében, meghatározásában.

PRO_Condor_6

Technikai adatok:

  • cro-mo ötvözet pálcaalapanyag
  • üvegszállal erősített nyeregtest-alapanyag
  • mikroszálas borítás (Microfiber)
  • 132 vagy 145 mm szélesség

Ajánlott fogyasztói ár: 15.990 Ft

További információ a forgalmazó honlapján.

PRO_Condor_4

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo