fbpx

Hope Tech Evo X2 fékszett

A fékvezetés majdnem bármilyen szögből becsatlakoztatható

A fékvezetés majdnem bármilyen szögből becsatlakoztatható

Az XC-től grammániás downhillig bizonyított a Hope Tech Evo X2 hidraulikus tárcsafékfékszett, amely nem mellesleg valódi ékszernek is számít a piacon, ahogy ez a Hope legtöbb termékéről is elmondható.

A ködös albionban található Barnoldswickben 1989 óta üzemel a Hope boszorkánykonyhája, amelyet az alkatrészek megmukálását elnézve nem meglepõ módon két Rolls Royce-tól kilépett mérnök alapított. Ma 50 CNC-géppel végeznek igen nagy precizítást igénylõ feladatokat, szerencsére a kezdeti lelkesedésük a kerékpárok irányt megmaradt, kínálatukat folyamatosan fejlesztik. A Tech Evo X2 tárcsafékszett széleskörű felhasználásra készül az XC-től akár grammániás downhillig.

Tech Evo X2 fékkar esetében a forgáspont-helyének módosítása 15% fékerő növekedést eredményezett. A Tech Evo fékkarja már fém persellyel kapcsolódik az újratervezett fékkardugattyúhoz tovább növelve a finom működést. Precíziós CNC megmunkálással készül a repülőgépgyártásban használt T6 2014 alumínium tömbből, kétcsavaros felfogató bilinccsel, oldalfüggetlen felszerelhetőséggel. Az állítócsavarokkal “kézreszabható” a fogási pont és a kar szöge, távolsága. További fejlesztés az alumínium testben elhelyezett acél persely, ami hosszú távú, megbízható működést biztosít, és a komfortos és biztos fogásért az átlyuggatott fékkar dizájn. A kétoldali olajtartály fedél biztosítja az egyszerű légtelenítést. A fék kétféle olajvezetékkel kapható, normál poliészter és Goodridge fémhálós erősítéssel.

Hope Tech Evo X2 fékszett 2

A Tech Evo X2 féknyereg a Cosmosworks fejlesztőprogram végeselem módszerét alkalmazva született meg, a 2012-es X2 féknyereg letisztult formája, csökkentve a szükségtelen tömeget, emelve az esztétikai megjelenést, egyben biztosítva a tökéletes párosítást a Tech Evo fékkarral. A féknyereg egy tömbből készül, csavaros illesztések nélkül, CNC megmunkálással, anyaga a repülőgépgyártásban használt T6 2014 alumínium. A fékmunkahenger dugattyúátmérőjét megnövelték a jobb fékhatás érdekében. A tisztább szervizelés és esztétikus felszerelés érdekében csöppenésmentes légtelenítő csavart, illetve minden szögben állítható olajvezeték csatlakozást alkalmaztak.

Hope Tech Evo X2 fékszett 7

Stealth Tech EVO néven az X2 fékek szériaválasztéka tuningváltozatban is elérhető, többféle színben. A titán csavarszett hab a tortán. Itt nem maradhat el a fekete CNC fékadapter sem.

Jellemzők:
CNC megmunkált Barnoldswickban, Angliában
Többféle szögben becsatlakoztatható
Felső pofacsere
Extraerős fékvezeték: 1500 mm hátsó, 850 mm első
Tömeg akár 260 gramm/szettől
Ár: 44 900 Ft

További infó: Peppe Kerékpár, a gyártó honlapja

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo