fbpx

Force Shark 1000 USB első lámpa

A Force, cseh márka, valószínűleg mindenki számára ismert kitűnő kerékpáros kiegészítőiről és tartozékairól. Idei lámpakörképünkbe az egyik hatalmas fényerejű lámpájuk is bekerült, ami nem más, mint a Force Shark 1000 USB.

A Force Shark 1000 USB egy multifunkciós első lámpa, tökéletesen kiszolgál a városi kerékpárosoktól az éjszakai montisokig mindenkit. Bátran használatható városban a téli hónapokra jellemző kifejezetten rossz látási viszonyok között is és terepen sem fog cserbenhagyni a gyors lejtőkön.

A lámpa fényerejére biztosan nem lesz gondunk, egy nagy teljesítményű fehér Cree XPE R3 LED szolgál ki minket 1000 lumenes fényerővel, ami nem kis szám, főleg egy kerékpáros lámpánál ezen az áron. Összesen hat funkcióval rendelkezik: három folyamatos és három villogó fénnyel. Előbbinek három típusa van, amik között a különbség a teljesítményben rejlik: 100%-os, 50%-os és 25%-os fényerőt állíthatunk be. A villogó funkción belül szintén háromféle lehetőség közül választhatunk: lassan villogó normál fényerejű, lassan villogó erős fényű és gyorsan villogó normál fényerejű.

A lámpa tetején kapott helyett a gumiborítású többfunkciós gomb, ami a bekapcsoló gomb is egyben. Tulajdonságai közé tartozik, hogy bizonyos funkciók irányításához különböző ideig kell nyomva tartani. Legalább három másodperces nyomva tartásnál változni fog a világítás típusa, azaz, villogjon vagy folyamatosan világítson-e lámpa. És ez persze oda-vissza működik. Ahhoz, hogy a lámpát kikapcsoljuk, mindössze két másodpercig kell nyomva tartanunk a gombot.

Energiaellátását tekintve a Force Shark 1000 USB különlegesnek számít a lámpák között, ugyanis cserélhető akkumulátorral rendelkezik (és kapható is hozzá!). Kicserélése mindössze egy pénzérmét vagy ehhez hasonló kis eszközt igényel, csak el kell forgatni a lámpa végén a kupakot és könnyen, pár mozdulattal elvégezhető az akkumulátor csere. Tökéletes megoldás azoknak, akik hosszabb utakat is bevállalnak sötétben lakott területen kívül. Töltése a mai lámpákhoz hasonlóan USB kábellel lehetséges, amit a lámpával együtt kapunk. Teljes töltéshez 4 órát kell várnunk, ami elsőre nem tűnik kevésnek, de figyelembe véve a lámpa teljesítményét, akkor már teljesen elfogadható.

Felszerelése pofonegyszerű, semmilyen eszköz nem szükséges a lámpa rögzítéséhez, lényegében egy mozdulattal fent is van a kormányon. Többféle helyre is felrakhatjuk a különböző átmérő kompatibilitásnak köszönhetően (25,4 mm-31,8 mm). Csúszásgátlóként még egy szilikon alátétet is kapunk, ami stabilan helyén tartja a lámpát még durva terephasználat mellett is. A lámpa súlya tartójával együtt 130g. Fényereje alapján, alkalmassá teszi városon kívüli használatra is. Tehát ha valaki erdőben, terepen szeretné használni, nemcsak városban vagy országúton, annak tökéletes választás lehet.

Teszteredmény: Az 1000 lumen nyilvánvalóan nem igaz, nagyjából a felét tudhatja, viszont 7200 forintért elég nagyot lép! 40 méterig 4 méteres szélességben megvilágítja az utat, egyenletes homogén fénnyel. Akár el is nyerhette volna a Lezyne 500 XL elől az ár/érték arány díjat, de ahhoz jobban kéne terítenie. Akkumulátora nem integrált, így könnyen cserélhető, akár vihetsz magaddal egy tartalékot belőle. A lámpakörkép összesítését ITT találod!

 

Jellemzők:
-Nagy teljesítményű fehér CREE XPE-R3 1000 lumen fényszóró
-3 fényerősség funkció: 100%, 50%, 25%
-3 villogó funkció: lassan villogó normál fényerejű, lassan villogó erős fényű, gyorsan villogó normál fényerejű
-Egyszerű funkcióváltás a folyamatos és a villogó világítás között
-USB kábeles tölthetőség
-Cserélhető akkumulátor
-Teljes akkumulátor feltöltés 4 óra alatt
-Könnyű felszerelhetőség
-Tömeg tartóval együtt: 130 g

Ajánlott fogyasztói ár:
További információk a gyártó honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo