fbpx

Cateye Volt80 (HL-EL050RC) első lámpa

A CatEye új Volt80 (HL-EL050RC) elsősorban városi használatra szánt kerékpáros lámpa, apró méretéhez képest jelentős fényerőt szolgáltat. Használata egyszerű és praktikus, tölthető akkumulátora pedig gazdaságos működtetést tesz lehetővé, ideális világítás-megoldást kínálva a kerékpáron közlekedőknek.

A Volt80 esetében alkalmazott egyetlen “high intesity” LED fényforrás – köszönhetően a fókuszált lencsének – bőven elegendő fényerőt nyújt a közvilágítással ellátott városi utakon történő közlekedéshez. Villogó üzemmódban nemcsak takarékos, hanem közel másfélszer nagyobb fényintenzitást tesz lehetővé, mint a folyamatos világítással. A hangsúly ennél a Cateye lámpánál egyértelműen a láthatóságon van, éppen ezért közel 180 fokban szórja a fényt, így növelve a biztonságot a kereszteződésekben.

A Volt80 különösen takarékos, működési ideje tömegéhez és méretéhez képest elismerésre méltó. A gyári adat szerint folyamatos világító módban az üzemidő másfél óra, az intenzív villogó üzemmód az működést akár 5 órára meghosszabbítja. A Volt80 még az alacsony töltöttségre is figyelmeztet. USB 2.0 csatoló segítségével kb. másfél óra alatt újratölthető, ami rendkívül hasznos a mindennapi használat során. A lámpában alkalmazott Li-Ion akku 320 mAh kapacitású, és legalább 300 alkalommal tölthető fel jelentős teljesítménycsökkenés nélkül.

Cateye Volt80 fel- és leszerelése egyszerű és bombabiztos. Leparkoláskor a nyújtott ceruzaelemnyi lámpaegység simán zsebre vágható, de akár még a pénztárcában is elfér! Felszerelve ugyanezen tulajdonságoknak köszönhetően az óhatatlan rázkódás hatására sem hajlamos elmozdulásra. A gumigyűrűs rögzítés szerszámot nem igényel, illetve többféle kormánytípussal kompatibilis. (Figyelem: a mai városi kerékpárok a “kormányzati kérdésben” nagy szórást mutatnak!)

A kezelés a lámpatest tetején elhelyezett, megvilágított nyomógomb segítségével történik, kesztyűben, sötétben könnyen be- és kikapcsolható. A Cateye „gyöngyszem” természetesen vízálló, karbantartásmentes és megbízható, így a mindennapos városi közlekedés igényeinek tökéletesen megfelel. 42 gramm tömegével, parányi 80x31x25 mm-es méretével, stílusos megjelenésével a Volt80 hű társ a mindennapokban.

Teszteredmény: Egyenletes fényeloszlás, nagyjából 0 m-től világít a bringa elé és 15 méterre látsz el vele négy méteres szélességben. Nagyon kompakt méretű, könnyen felrakható, szinte súlytalan, mindössze 42 grammot nyom. Full fényerőn másfél órát világít, és persze akkuja gyorsan újratölthető. A lámpakörkép összesítését ITT találod!

Jellemzők:

 • 1 darab “high intesity” LED fényforrás
 • fókuszált lencse
 • 80 Lumen fényteljesítmény (üzemmódtól függően)
 • Li-ion akkumulátor 320 mAh kapacitással
 • USB 2.0 csatlakozóról tölthető
 • 1,5 óra üzemidő maximális, folyamatos teljesítmény mellett
 • 5 óra üzemidő villogó üzemmódban
 • mindössze másfél óra töltésidő
 • gumigyűrűs rögzítő rendszer
 • 42 g tömeg akkuval
 • 80x31x25 mm külső méret

Ajánlott fogyasztói ár: 6990 Ft.

Jelenleg akciós áron keresd a kiemelt Cateye forgalmazóknál: http://paul-lange.hu/akciok/lathatosag

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások