fbpx

Cateye Stealth50 Wireless GPS kerékpárkomputer

cateye_stealth_50Egy mindentudó kerékpárkomputer feleslegessé teheti az eddig használatos különböző kütyüket, amelyet kerékpározás közben információszerzésre használunk. A miniatürizálásnak és a műszaki integrációnak köszönhetően ma már meg sem lepődünk azon, hogy egy kerékpárkomputer GPS-vevővel rendelkezik, 60 órányi adatot rögzít, amit otthon letöltve kielemezhetünk, és annak funkcióit már-már számolni sem érdemes.

A Cateye Stealth50 Wireless GPS az 1964-ben alapított japán kerékpárkiegészítő-gyártó 2013-as újdonsága, feleslegesség teszi a piacon kapható nagyméretű, bonyolult kezelésű GPS-navigációs egységet, nem kell többféle „kütyüt” aggatni a kormányra, ezzel minden úttal, túrával kapcsolatos információ megjeleníthető, illetve rögzítésre is kerül. A Stealth50 Ant+ kommunikációs lehetőséget is biztosít, így szabványosított formában fogadja a pulzusmérő, a pedálfordulat-mérő vagy a teljesítménymérő küldött jelét, és természetesen az így nyert információt megjeleníti, illetve rögzíti. Ha ezen funkciókra nincs szükségünk, a Stealth10 modell GPS-vevővel ugyancsak szállítja a legfontosabb adatokat: sebesség, útvonal, tengerszint feletti magasság, átlagsebesség, stb. És bár kisméretű egységről van szó, a GPS-rendszer pontosságára nem lehet panasz, illetve a bekapcsolás után néhány másodperccel már útnak is indulhatunk.

cateye_stealth_akc_3

A kerékpáros során rögzített adat tárolásra kerül, otthon számítógépre tölthető, kielemezhető, illetve Facebook, TrainingPeaks vagy a Strava közösségi, edzéssel foglalkozó portálokon másokkal megosztható

Hazatérve a rögzített adatokat a Cateye Atlas website-ján letölthetjük, kielemezhetjük, majd a népszerű Facebook, TrainingPeaks vagy a Strava közösségi, edzéssel foglalkozó portálokon másokkal megoszthatjuk. A Cateye Stealth modellcsalád biztosítja az egyik legegyszerűbb módját a kerékpáron történő GPS-alapú adatrögzítésnek, ajánlható olyanok számára is, akik eddig a túlzottan bonyolult kezelés miatt nem vágtak bele egy GPS „szuperkomputer” beszerzésébe.

A praktikus dokkolóegység

A praktikus dokkolóegység

Mérete mindenképpen kisebb ezeknél (megegyezik a legtöbb vezeték nélküli kerékpárkomputerrel), azaz nem foglal annyi helyet a kormányon és kevésbé sérülékeny, áramfelvétele csekélyebb, tehát üzemideje hosszabb, mint akár a vetélytársak nagyképernyős modelljei, akár az „okostelefonoké”, ráadásul az ára is mérsékeltnek mondható.

További érdekesség az egység alján elhelyezett „power” gomb, amellyel elkerülhető a hosszabb megállások, pihenők során történő kikapcsolás, amely más típusoknál idegesítő lehet. Az adatletöltés kérdését is elegánsan, bombabiztosan oldották meg a Cateye mérnökei: nem mini USB-csatlakozóval történik, hanem speciális dokkolóegység jár hozzá.

cateye_stealth_50_akc

Tulajdonságok/egyéb fent nem említett funkciók:

 • Aktuális sebesség: 0 – 105.9 km/h
 • Óra: 12/24 óra/dátum
 • Teljesítménymérő (Ant+ kompatibilis egységtől): 0 – 9999 W
 • Eltelt idő
 • Pulzus
 • Pedálfordulat
 • Túratáv (2 db is rögzíthető a memóriában)
 • Átlagsebesség
 • Maximális sebesség
 • Teljes táv
 • Működési idő: kb. 10 óra
 • LCD háttérvilágítás
 • Tömeg: 60 g

Javasolt fogyasztói ára: 44.990.- Ft

További információ a forgalmazó honlapján

cateye_stealth_50_akc_2

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo