fbpx

Ares Road karbon-alu kompozit országúti fejvédő

Casco_Ares_Road_Comp_1130

A Casco egyedi és sok esetben forradalmi megoldással készített fejvédői nemcsak technikailag tökéletesek, de a biztonsági, technikai és kényelmi szempontoknak is maximálisan megfelelnek. A csúcsmodellt a háború istenéről nevezték el: tényleg elég nehéz legyőzni, megsemmisíteni.

A Casco Ares Road sisakot a végletekig fokozott biztonság jellemzi, amit a belső merevítőhálón és a különleges Monocoque InMold Plus szerkezeten túl még tovább fokoz a sisak teljes hosszában futó alumínium merevítőcső, illetve a karbon szövettel megerősített héjszerkezet. Ilyen tökéletességet egy konkurens gyártó sem kínál, pedig logikus lenne erre kihegyezni a fejlesztéseket, lévén a kerékpáros általában azért vesz bukót, hogy a lehető legjobb védelmet nyújtsa egy esetleges baleset során!
Casco_Ares_Road_white_front_1117

Az Ares Road kompakt szerkezetnek köszönhetően több és a szokványosnál nagyobb szellőzőnyílások kialakítására nyílt lehetőség, amely biztosítja a páratlanul jó szellőzést. A belső kialakítást, illetve a sisak rögzítését is a maximalizmus jellemzi: sokak szerint minden idők legkellemesebb fejvédő viseletét sikerült megalkotni, olyan pontosan és lágyan öleli körbe a koponyát. Az Ares Road három esztétikus és nem túl hivalkodó színben kapható.

Az Ares MTB változatban is elérhető, amely mindössze annyiban különbözik az itt bemutatott országúti változattól, hogy sildet is kapott, ráadásul nem is akármilyent: annak dőlésszöge az alu merevítőcsőre való rögzítésnek köszönhetően szögben is állítható! Ilyen megoldásokért szeretjük a Casco fejlesztőit: más gyártó meg sem próbálja kiküszöbölni ezt a napellenző túl alacsony vagy magas helyzetéből igen gyakorta fellépő problémát. Nem mellesleg a hazai terepsport X2S TEAM csapat is az Ares MTB-t használja, a versenyzők egyöntetűen megerősítik, hogy komfort és versenyszempontból ez a modell az egyik legjobb választás.

ares_road_test
A szaksajtóban uygancsak sok jót lehet olvasni az Ares sisakokról. A német Roadbike kerékpáros magazin 18 kerékpáros fejvédőt tesztelt, a CASCO Ares Road “KIVÁLÓ” minősítést kapott. A tesztelők kiemelték a az Ares kiváló szellőző képességét, illetve a tökéletes illeszkedését. A ugyancsak német kerékpáros magazin, a RennRad Tipp, “A”, azaz “tökéletes” osztályzatot adott az Ares Road modellnek, kiemelve a tökéletes kidolgozást, a kényelmet, illetve megjegyezték, hogy hiányosságot egyáltalán nem találtak.

Az Ares MTB annyiban tér el a Road változattól, hogy sildet is kapott, ráadásul annak dőlésszöge is állítható...

Az Ares MTB annyiban tér el a Road változattól, hogy sildet is kapott, ráadásul annak dőlésszöge is állítható…

Technikai jellemzők:

 • alumínium keresztmerevítés a legnagyobb várható terhelés irányában (azaz nemcsak egy kemény műanyag héj fogja fel az ütést)
 • karbon szövettel megerősített héj (rugalmasabb, ellenállóbb, sokkal jobb ütközési energia elnyelő, mint a klasszikus műanyag)
 • kiemelkedő szellőzés (az erős és merev szerkezet lehetőséget ad több és nagyobb szellőző rések kialakítására)
 • a sisak külső burka különleges műanyagból készül, amelyet a tűzoltó sisakokon is alkalmaznak, amely egy extrém hőterhelést elviselő anyag, komoly esés esetén a kemény talajon (pl. beton, kő) a hagyományos műanyag a súrlódástól megolvadhat és ekkor jobban tapad, azaz nem csúszik így nyakkibicsaklását okozva
 • állítható dőlésszögű sild, amely egy mozdulattal levehető (csak az MTB változat esetében)
 • kompakt formai kialakítás, így a fej súlypontja a legrázósabb szakaszokon is kisebb kilengésekkel kell megbirkózzon, mint a hagyományos sisakok esetében

Méretválaszték: S/M = 52 – 57 cm; L/XL = 58 – 62 cm

Ajánlott fogyasztói ár: Ares Road 47.285 Ft; Ares MTB 48.185 Ft.
[divider scroll_text=”Casco Ares Road”]

Casco_Ares_Mount_black_1910Az Ares Road modell esetében alkalmazott szabadalmaztatott technológiák:

 • Monocoque™-Plus – a belső váz és a külső héj egybefüggő egységet képez.
 • Alu Roll Bar – Integrált alumínium rúd halad végig a bukósisak teljes hosszán, mely segít eloszlatni a becsapódási energiát az elnyelő részek között, nagyban csökkentve a fejet ért ütést, redukálja az agyrázkódás esélyét.
 • Freshair ventilation – egy kifinomult szellőztető rendszer, amely a belső héjban oldja meg a fej ventillációját.
 • Disk Fit Comfort – egy kézzel könnyedén állíthatjuk be a bukósisakot, hogy az pontosan illeszkedjen a fejéhez.
 • Frameworx – a belső polikarbonát vázkeret maximalizája a biztonságot, a becsapódási energiát nagyobb felületen vezeti el, a sisak kulcsfontosságú részei többszöri becsapódás hatására sem esnek szét.
 • Extreme heat resistance – maximális hőellenálló képesség 100 Celsius fokig!

További információ a forgalmazó honlapján

A boltlista, ahol a CASCO sisakok elérhetők, a sorozat első bemutatójában olvasható
Casco_Ares_Road_white_side_1117

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo