fbpx

Worst és Iserbyt nyerték a Koksijde-i Cyclo-Cross Világkupát

Homokdűnék között rendezték Koksijde-ben a Cyclo-Cross Világkupa legutóbbi államosát, ahol a nőknél Annemarie Worst, míg a férfiaknál Eli Iserbyt volt a legjobb.

November 21-én Belgiumban folytatódott a Cyclo-Cross Világkupa. Egy év kihagyás után ismét Koksijde-ben rendeztek cyclo-cross versenyt, ahol egy igazán különleges és egyben nehéz pálya várt a versenyzőkre, ugyanis rengeteg homokot tartalmazott a nyomvonal, de nem csak síkon, hanem emelkedőn, lejtőn is, gyakorlatilag helyenként terepfutó versenyt varázsolva a versenyből.

Ezúttal magyar versenyzőnek nem szurkolhattunk, Vas Blanka kihagyta a világkupa ezen futamát, de ettől még sok világsztár állt rajthoz a női és férfi futamban egyaránt.

A női futam első körében a fiatal hollandok mutatták magukat, először Fem Van Empel, majd Shirin Van Anrooij haladt az élen, akire a két évvel ezelőtti győztes Ceylin del Carmen Alvarado húzta fel a mezőnyt. A világbajnok Lucinda Brand nem igazán kezdett jól, a homokban az első körben hibázott és hátrébb csúszott. Az első kör után egy 7 fős csoport haladt az élen, természetesen (Vas Blanka híján) csupa holland versenyzővel.  A homokos szakaszokon Annemarie Worst és Denise Betsema helyezett nyomást a többiekre, melynek eredményeképpen el tudtak lépni a többiektől. Az utolsó előtti körben Worst nyomta meg jobban az egyik dűnét és kisebb előnyt szerzett Betsemával szemben. Az utolsó kört 12 mp előnnyel kezdte meg Worst Betsema előtt, akit 6 mp hátránnyal követett Brand. Worst tudta tartani az előnyét az utolsó kör során, mellyel megnyerte a futamot, Betsema szerezte meg a második helyet, míg Brand hátulról érkezve a bronzig jutott.

A férfiak futamában Quinten Hermans nem várt sokat, már az első körben megindult a belga kerékpáros és tudott elszakadni a többiektől. Sokáig vezetett Hermans, mögötte többen estek-keltek a homokban és pár csúnya esést is láthattak a nézők. Végül Hermans kb a verseny feléig bírta az élen, de érkezett hátulról Eli Iserbyt és Toon Aerts, akik megfogták a honfitársukat. Az élen álló hármasra közben felért a Van der Haar, Sweeck, Corné Van Kessel trió, mellyel már hatan bringáztak az élbolyban. Iserbyt kitekerte az egyik nehéz homokos emelkedőt, míg mögötte Aerts leszállt és ezzel el tudott távolodni a többiektől. Iserbyt előnye nem volt nagy, de az üldözők (Hermans, Sweeck, Aerts, Van der Haar) nem tudták ledolgozni a különbséget. Sweeck hagyta dolgozni a többieket, hiszen Iserbyt a csapattársa és csak az utolsó pillanatban sprintelte le őket, amivel a második helyet tudta megszerezni. A harmadik helyen Aerts végzett.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo