fbpx

Wiggins nyerte a Tour de Romandie-t: “Néhány éve még a szakadékba dobtam volna…”

A britek időfutam-sztárja, Bradley Wiggins a tavalyi Dauphine-en aratott sikere, majd az idei Párizs-Nizza után újabb körverseny-győzelmet szerzett, Svájcban, a WorldTour sorozatba tartozó Tour de Romandie-n.

Az április 24. és 29. között zajló viadalt a Sky csapata komolyan vette, már a prológon elhoztak három helyet az első négyből (Geraint Thomas, Mark Cavendish és Michael Rogers révén, Wiggins itt 11. lett). Az első – hegyekkel tűzdelt – szakaszon Wiggo mint sprinter köszönt be győzelemmel, miután Cavendish és a mezőny nagy része leszakadt a cél előtt 30 kilométerre leküzdendő emelkedőn. A brit bajnok ekkor összetettben is átvette a vezetést.

Bár a harmadik és negyedik szakaszon a spanyol Luis León Sanchez mutatott óriási formát, két szakaszt nyert, plusz az időjóváírásoknak köszönhetően összetettben is átvette a vezetést, az utolsó napon, a 16 kilométeres egyenkénti időfutamon Wiggins újabb szakaszsikert aratva ledolgozta a 9 másodpercet, s végleg megszerezte a sárga trikót.

„Remek próba volt ez itt egy összetett menőnek, mindenféle nehézséget át kellett élni, még technikai gond is volt… Örülök, hogy sikerült kezelni a helyzetet, néhány éve ilyenkor még a szakadékba dobtam voltam a bringámat. Elégedett vagyok, jó teszt volt ez az idei nagy célversenyek előtt. Úgy gondolom, az idei remek formám a télen elvégzett kemény munka eredménye. Igazán motivált vagyok, és remélhetőleg még jobb leszek.” – nyilatkozta a 32 éves brit.

Összetett végeredmény:

1. Bradley Wiggins (GBr) Sky Procycling     18:05:40
2. Andrew Talansky (USA) Garmin-Barracuda     0:00:12
3. Rui Costa (Por) Movistar Team     0:00:36
4. Richie Porte (Aus) Sky Procycling     0:00:45
5. Michael Rogers (Aus) Sky Procycling     0:00:50
6. Roman Kreuziger (Cze) Pro Team Astana     0:00:59
7. Sylvester Szmyd (Pol) Liquigas-Cannondale     0:01:03
8. Simon Spilak (Slo) Katusha Team     0:01:13
9. Janez Brajkovic (Slo) Pro Team Astana     0:01:14
10. Luis Leon Sanchez (Spa) Rabobank Cycling Team     0:01:15

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások