fbpx

„Wet Style” lett a White Style-ból az orosz Alekin győzelmével – videó

A szokásos havas slopestyle szezonnyitón, a leogangi (Ausztria) White Style-on nem fogadta kegyeibe az időjárás a versenyzőket, de a döntő rangjára emelkedő Best Trick versenyszámban azért remekül szórakoztak a riderek és szórták az elképesztő trükköket.

Pavel Alekhin akcióban (Fotó: Bartek Wolinsky)

Az FMB WorldTour sorozat nyitóeseményén a gondok csütörtökön kezdődtek, amikor a túl magas hőmérséklet és olvadó hó miatt már az edzést is el kellett halasztani. Pénteken aztán még rosszabbra fordul a helyzet, az eső is nekilátott, átkeresztelve Wet Style-ra a White Style-t…

Szymon Godziek már az esti “döntőben” (Fotó: Bartek Wolinsky)

Ráadásul az egyik legnagyobb sztár, Martin Söderström túlugorva egy érkezőt csúnyát bukott és a kórházban kötött ki. A kvalifikációt is elhalasztották, néhány versenyző ekkor fogta magát, és hómobilokkal próbálkoztak a DH-pályán, vagyis azért elütötték az időt.

Pavel Alekhin (Fotó: Bartek Wolinsky)

Február 1-jén, a tervezett döntők estéjén minden előzmény ellenére sokan kijöttek a versenyre, de alig voltak túl páran az első körükön, sűrű köd ereszkedett a pályára… Remek. A szervezők ezután úgy döntöttek, csak a Best Trick (legjobb trükk) kategóriában hirdetnek győztest, 5000 eurós fődíjért.

Végül az orosz Pavel Alekhint látta a zsűri a legjobbnak, aki hátraszaltó-kormánypöriből vázpöri és hátrazsaltó-dupla vázpöri kombinációkat adott be. A második Adrian Tell lett, és Sam Reynolds állhatott még dobogóra.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo