fbpx

Visegrad 4 Juniors: Tobias Lund Andresen megállíthatatlan

Egy Ibrány környéki 73,2 kilométeres félszakasszal folytatódott a Visegrad 4 Juniors Nations’ Cup világkupa, melynek végén ismételten csak a dánok ünnepelhettek, az összetett verseny éllovasa Tobias Lund Andresen ezt az etapot is megnyerte.

Sajnálatos módon még a lassú rajt során történt egy bukás, melyben a szerb David Lukovic került a földre, aki sérülései miatt kénytelen volt feladni a viadalt. A startpisztoly eldördülését követően a magyar válogatott állt a mezőny élére, több ízben a DKSI-Regional közreműködésével igyekeztek kontrollálni a történéseket.

A nap egyetlen gyorsasági részhajrájához közeledve a németek merészkedtek az élre, ám a sprintet a sárga trikós dán Tobias Lund Andresen nyerte az észt Egbert Johanson és a magyar Sánta Ármin előtt.

Ibrányba visszaérve még két teljes és egy fél kör várta a karavánt. A dánok az első szakaszhoz hasonlóan ezúttal is tanítanivaló módon vezették fel a hajrát, ezzel Tobias Lund Andresen harmadik szakaszgyőzelmét ünnepelhette, megerősítve összetettbeli vezetését. A második a német Benjamin Boos, míg a harmadik az osztrák Stefan Kovar lett. Legjobb magyarként Mészáros Bence a tizennegyedik helyen ért célba.

„A csapatom ezúttal is fantasztikus munkát végzett, épp ezért óriási köszönettel tartozom nekik. Hihetetlen, hogy immáron a harmadik szakaszgyőzelmem ünnepelhettem, mindezek ellenére nagyon figyelmesnek kell lennünk az utolsó etap során is. Több sor is nagyon erős kerettel rendelkezik, s habár egy újabb sprintbefutóban bízunk, biztosra nem mehetünk” – mondta Tobias Lund Andresen a célba érkezést követően.

„Megpróbáltuk kontrollálni a mezőnyt, bíztunk a környék természeti adottságaiban, de ettől sokkal nagyobb szélre számítottunk. A szakasz végén sajnos egy kicsit elkeveredtünk, így a mezőnyhajrá során már nem tudtunk számottevő tényező lenni” – nyilatkozta Mészáros Bence, aki az utolsó etap előtt megőrizte a legjobb magyar versenyzőnek járó megkülönböztető trikót.

Eredmények

1. szakasz, Ibrány-Ibrány (73,2 km)
1. Tobias Lund Andresen (Dánia) 1:27:57
2. Benjamin Boos (Németország) a.i
3. Stefan Kovar (Ausztria) a.i
4. Ziga Piskule (Szlovénia) a.i
5. Stepan Siroky (Csehország) a.i
6. Dominik Weiss (Svájc) a.i
7. Leo Kerschbaumer (Ausztria) a.i
8. Lorenzo Ursella (Olaszország) a.i
9. Armando Lettiero (Olaszország) a.i
10. Alessandro Romele (Olaszország) a.i
.
14. Mészáros Bence (Magyarország) a.i

Összetettben a dán Tobias Lund Andresen tovább növelte előnyét, amely immáron tizenkilenc másodperc csapattársa Gustav Wang előtt, míg a harmadik a német Luca Dressler. Legjobb magyarként Mészáros Bence a tizenhatodik helyről várja a folytatást.

Összetett

1. Tobias Lund Andresen (Dánia) 3:40:49
2. Gustav Wang (Dánia) + 19 mp
3. Luca Dressler (Németország) + 23 mp
4. Moritz Kretschy (Németország) + 27 mp
5. Klaus Bitzinger (Németország) + 29 mp
6. Christian Spang Kjeldsen (Dánia) + 30 mp
7. Stian Rosenlund (Dánia) + 30 mp
8. Matic Macek (Szlovénia) + 31 mp
9. Alessandro Romele (Olaszország) + 34 mp
10. Dominik Weiss (Svájc) + 35 mp
.
16. Mészáros Bence (Magyarország) + 38 mp

Trikóviselők

Összetett verseny, (sárga trikó): Tobias Lund Andresen (Dánia)

Pontverseny, (zöld trikó): Luca Dressler (Németország)

Legjobb magyar versenyző: Mészáros Bence (Magyarország)

Legjobb cseh versenyző: Stepan Siroky (Csehország)

Legjobb lengyel versenyző: Robert Kendzia (Lengyelország)

Legjobb szlovák versenyző: Timotej Piliarkin (Szlovákia)

A Visegrad 4 Juniors kerékpárverseny augusztus 28-án Vásárosnamény és Nyíregyháza között egy 107,3 kilométeres szakasszal zárul.

A versennyel kapcsolatos további információk, érdekességek a Visegrad 4 Juniors magyar futamának hivatalos honlapján találhatók.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo