fbpx

Villapark Vértes Cyclocross beszámoló, eredmények, fotók

Igazi cyclocrossos időben, havas csúszós körülmények között küzdöttek meg egymással a szakág versenyzői a Várgesztes mellett rendezett Villapark Vértes Cyclocross Magyar Kupán.

Hétvégén az igazi tél beköszöntével végre itthon is valódi cyclocrossos pályán küzdhettek egymással a sportág szerelmesei. Így tettek a december 16-án rendezett Villapark Vértes CX verseny résztvevői is, bár lehet páran, főleg a kevésbé technikás bringások közül, jobban örültek volna egy gyorsabb pályának, ahol ennyire nem nehezítik meg a körülmények a továbbhaladást, viszont az ügyes (és szerencsés) versenyzők előtt megnyílt a lehetősége a kiváló szereplésnek.

A Villapark Vértes Cyclocross Magyar Kupán volt hó, ragadós, csúszós sár, még gyalog is nehezen teljesíthető emelkedők, minden, ami ennek a sportágnak a része. A nézők láthattak hatalmas eséseket, izgalmas mentéseket és komoly küzdelmeket, de nem csak a versenyzők között, ha a pályával szemben is. Mint az ilyen versenyeken szokott lenni, akadt pár ember, akinek technikai problémák miatt fel kellett adni, a nagyobb nevek közül Buruczki Szilárd is így járt.

Délelőtt az utánpótlásé volt a főszerep, a legkisebbek is komoly csatákat vívtak egymással és az elemekkel, szinte egytől-egyig mindegyikük kihajtotta magát a havas a pályán. A masterekről és a hölgyekről sem szabad megfeledkezni, ők is ezekben a futamokban szerepeltek, a női u23/elit/master kategóriát Kubik Csenge nyerte, Szekeres Viktória és Horváth Adél előtt.

Délután, 14 órakor kezdődött az elit és a master férfiak futama, ahol egyértelműen a hazai pályán versenyző Búr Zsolt volt a legesélyesebb. A bajnokot végül senki nem tudta megszorítani, jelentős előnnyel nyert, sőt őt Kusz Mátyás master1 versenyző követte az abszolút 2. helyen. A pálya nehézségeiről mindent elmond, hogy az abszolút 5. helyezett már körhátránnyal fejezte be a versenyt.

Részletes eredmények: https://versenyzek.hu/HU/5/Rajtlistak-Eredmenyek/80/Villapark-Vertes-Cyclocross-magyar-kupa

Fotógaléria:

Fotók: Farkas Milán – (www.milanphoto.hu)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo