fbpx

VIII. KolorCross – Kazincbarcika

Sok szempontból az ellentéte volt a Cyclocross Magyar Kupa kazincbarcikai 2. állomása a városligeti szenzonnyitónak. A KolorCross igazi cyclocross időjárási körülmények között került lebonyolításra, így a versenyzőknek nem csak egymással, hanem az október végi esővel és erős széllel is meg kellett küzdeniük.

Sajnos sok versenyző távol maradt és a helyi szurkolókat sem mozgatta meg a rendezvény, így a meglehetősen családias hangulatúra sikeredett a VIII. KolorCross Kazincbarcikán. Sokakat az időjárás és a hosszú utazás riasztott el, több élvesenyző pedig inkább külföldi UCI pontszerző versenyen vett részt. A mezőnyt színesítte ugyanakkor egy Romániából érkező kisebb különítmény.


A 16 éven aluli kategóriákban a lányokál Oravecz Lora (WU15), Kiss Emma Lotti (WU13), Kiss Nikoletta Bettina (WU11) diadalmaskodtak, a fiúknál pedig Minárovics Krisztián (U17), Bán Benedek (U15), Pakot András Gusztáv (U13), Péter Nándor (U11), Geller Gergő (U9) és Tóth Barnabás Simon (U7). A Master3-ban Balogh Zsolt (Vinibike) győzött, a hobbi kategóriában pedig Kubuk Csenge és Tóth Krisztián.

Buzsáki Virág (PCCC) egyedüli indulóként nyerte az WU19-et, miközben abszolút elsőként futott be a teljes női mezőnyben, megelőzve a master kategória győztesét Szekeres Viktóriát (KTM Teszt Team) és az elit női győztest, Gaál Izabellát.


Az U19-es futamban Fetter Erik és Vas Balázs távollétében Kanyári Botond (Vinibike) hamar ellépett a korosztályos üldözőitől és magabiztosan győzött.

A férfi Master2 mezőnyben Adame László számított esélyesnek az egy héttel korábbi formáját látva, és persze a sok hiányzó miatt is. Bár az első körben még Specziár Viktror (Kőbányai Torna Club SE) állt az élre, de egy defekt miatt visszacsúszott, és végül meg kellett elégednie a harmadik hellyel. Adame győzött, kettejük között pedig Szabó András Balázs “Bakter” (SW Team) ért célba a dobogót érő 2. helyen.

Az utolsó futamokra elállt az eső és kisütött a nap is, de az erős széllökések okoztak váratlan nehézségeket. Általánosságban azonban elmondható, hogy a pálya nem tartalmazott sem jelentős szintkülönbséget, sem igazán technikás részeket, így inkább az országúti szakágból átránduló versenyzőknek kedvezett.

Peák Barnabás (MESTERBIKE 575 TEAM) nagyon sima rajt-cél győzelmet aratott az elit kategóriában. Mögötte előbb Szöllősi Ferenc (DKSI Debrecen Kontent Cycling Team), majd Szalay Péter (Bike Zone Gödöllő) haladt. Szöllősi próbálta tartani az iramot Szalayval, de hibázott, elesett, és a depóig tolnia kellett a kerékpárját. Összességében ezzel másfél percet veszített, így a román Gerhard Dimitrescu (SportGuru-BCR Racing Team) megelőzte. A futam végéig sikerült utolérnie és végül az U23 első helyért sprintbefutó döntött közöttük, a román versenyző javára. A Master1 kategóriában Kusz Mátyás (Bringaland) győzött.

 

Részletes eredmények: https://versenyzek.hu/HU/5/Rajtlistak-Eredmenyek/45/VIII-Kolorcross-Cyclocross-magyar-kupa

Következik: 2017.11.19. Veszprém Cross (Cyclocross Magyar Kupa 3. forduló)

A fotókat készítette: Farkas Milán (milanphoto.hu)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo