fbpx

Veszprémben lesz az Olimpia előtti utolsó jelentős hazai XCO-verseny

Másfél hónappal a londoni olimpia előtt, június 3-án Veszprémben, a McDonald’s BringaMánia Magyar Nagydíjon mérkőznek meg a mountain bike sportág magyar sztárjai külföldi ellenfelekkel. Hazai pályán szurkolhatunk olimpiai résztvevőnknek, a nemzetközi szinten is kiváló eredményeket elérő Parti Andrásnak.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) versenynaptárában is szereplő versenyre több országból, többek között Lengyelországból, Ausztriából, Szlovákiából és Németországból is érkeztek nevezések – így az értékes világranglista pontok megszerzése mellett az Olimpiára való felkészülésre is kiváló alkalma nyílik majd a résztvevőknek.

A férfiak mezőnyében igazán izgalmas párharcra számíthatunk a tavalyi győztes, lengyel Piotr Brzozka, és a múlt évi második helyezett, olimpiai reménységünk, Parti András között. A profik futamára vasárnap délután 15 órakor kerül sor, de előttük, a nézők ráhangolását is segítendő, rajthoz állnak a hazai utánpótlás és az idősebb korosztályok legjobbjai is – és remélhetőleg a lelkes nézőknek köszönhetően karneváli hangulatban teljesítik a látványos, és izgalmas pályaszakaszokat.

Igazán különleges helyen tekernek majd a bringások, hiszen a táv egy részét a veszprémi vár területén kell megtenniük. Ezt követően, a vár lépcsősorán ereszkednek alá egészen a Séd patakig, amelyen át is vezet a pálya nyomvonala – ez a vizes szakasz a fotósok kedvence volt a tavalyi versenyen. Természetesen az útvonal klasszikus terepszakaszokat is tartalmaz, hiszen Veszprémben csupán néhány száz méter választja el egymástól a több száz éves óvárost és a sziklás, erdei ösvényeket. Az erdei táv nyomvonala a Jutasi úti Kiserdőn vezet keresztül. A McDonald’s BringaMánia Magyar Nagydíj igazi kuriózumnak számít, mert ez az egyetlen olyan olimpiai cross verseny hazánkban, amely belvárosban zajlik. A verseny szervezői ezúton is köszönik a lakosok hozzájárulását, hiszen a belvárosi szakasz részben magántulajdonban levő telkeken halad keresztül.

„Veszprém híres a sportszeretetéről, és a nemzetközi kerékpáros mezőnyt is sokan várják. A kerékpározás egyre nagyobb népszerűségnek örvend városunkban, ezért örülünk, hogy egy ilyen színvonalas versenynek otthont adhatunk.” – mondta a Némedi Lajos, Veszprém város alpolgármestere, az esemény apropóján szervezett sajtótájékoztatón.

Veszprém várja a McDonald’s BringaMánia Magyar Nagydíjra a szurkolókat!  A lelkesítésnek minden kerékpáros örül, de a magyarok különösképpen. További információ a www.bringamania.hu oldalon, nevezés a www.kerekparinfo-hu-n .

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo