fbpx

Vaude 2015 az Eurobike kiállításon – új táskák és ruházat

A német cég évek óta jól ismert kerékpározáshoz és túrázáshoz készített táskái és ruházata révén. Nézzük, milyen termékekkel frissül jövőre a paletta!

A Vaude idén ünnepli 40. születésnapját, a céget 1974-ben alapította Albrecht von Dewitz a németországi Tettnag városában. Családi vállalkozásról van szó, a vezetői szerepet 2009-ben az alapító lánya, Antje von Dewitz vette át. Az elmúlt négy évtized alatt rengeteg tapasztalatot szereztek a túrázáshoz és kerékpározáshoz készülő kiegészítők terén, így biztosan nem nyúlunk mellé, ha Vaude terméket vásárolunk.

A kiállításon a Vaude történelem korábbi darabjait is láthattuk

A kiállításon a Vaude történelem korábbi darabjait is láthattuk

A cég különös figyelmet fordít a fenntartható fejlődésre is, 100%-ban megújuló energiaforrásból származó energiát használnak a gyártáshoz, 99%-ban újrahasznosított papírra készítik el katalógusaikat és sajtóanyagaikat, valamint a vezetői pozíciók 35%-át nők töltik be náluk. Ennek eredményeképp az első outdoor ruházati cég voltak Európában, akik fenntarthatósági jelentést (GRI) készítettek. A jelentés részletei ITT megtekinthetőek.

Vaude Moab enduro hátizsákok

Vaude Moab enduro hátizsákok

A fejlődés nemcsak a minőségbiztosítási mutatók területén jelentős, hanem a termékpaletta is évről-évre jól használható ruhákkal, cipőkkel és táskákkal bővül. A 2015-ös modellév egyik legfőbb újdonságának az enduro felhasználásra is szánt Moab hátizsák tekinthető. Az ivótasakkal bővíthető nagy rekeszen kívül egy kisebb is megtalálható elöl, ahol külön-külön zsebekben elfér a gumileszedő, pumpa, belső, marokszerszám és a térkép is.

Vaude Moab pakolhatóság

Vaude Moab pakolhatóság

A bemutatott táskában egy alap elsősegély felszerelés is helyet kapott, amit a csapatból egy embernek jó ötlet lehet magával vinni, ha például többnapos vagy igazán technikás bringázásra indulunk barátainkkal. Az első rekesz alatt még egy külön kis cipzáros tároló zsebet találunk, ahová elfér a telefon és a pénztárca. A hátizsák kialakításából adódóan fullface vagy hagyományos bukósisakokat is tudunk rá rögzíteni, sőt ezek mellett a protektoroknak is jut hely.

Vaude Moab női változat

Vaude Moab női változat

Kerékpározáshoz szánt hátizsákoknál kiemelten fontos, hogy mennyire kényelmesen illeszkednek az ember hátára, ilyen szempontból kiváló a Moab. Egyrészt jól szellőző hálós anyagból készült a háttal érintkező rész és a vállpánt is, másrészt egy derékpánt is segít a táska stabilan tartásában.

Vaude Moab

Vaude Moab

A Moab férfi változata 12,16,20 és 25 literes térfogattal készül, míg női verziója 14 literes űrtartalommal kerül gyártásba. Előbbiből négy féle, míg utóbbiból három különböző színváltozat lesz kapható. Bónusz a női modellhez járó rózsaszín/lila gumileszedő szett,amit a táskára, vagy akár kulcstartóra is lehet rögzíteni.

Vaude gumileszedők

Vaude gumileszedők

2015-re megújul a Bike Alpin sorozat. A klasszikus formájú hátizsák új sisaktartó rendszerrel készül, a műanyag panelekbe kell belefűzni a bukósisak pántját a rögzítéshez.

Vaude Bike Alpin

Vaude Bike Alpin

A táska rendkívül sokoldalúan használható, az ivótasak kompatibilitásnak, a sok elkülönülő rekesznek és a változattól függően 25 vagy 30 literes térfogatnak köszönhetően. A Bike Alpin is állítható váll- és derékpánttal, jól szellőző hálós hátrésszel készül. A biztonság érdekében a fényvisszaverő betétek sem maradhattak el a zsákról, sőt esőhuzat is jár hozzá. Ha kevés lenne benne a hely, a térfogata 5 literrel bővíthető egy kicipzározható panel segítségével. Színek terén biztosra mentek a németek, piros, zöld, kék és fekete változtatok lesznek kaphatóak.

Vaude 2015 hátizsákok

Vaude 2015 hátizsákok

A Vaude a konkurensekhez képest jó áron kínál megbízhatóan vízálló kerékpáros táskákat, amiket méretüktől függően felhasználhatunk akár a mindennapokban, városi közlekedéshez, vagy esetleg hosszabb túrákhoz.

Vaude Aqua vízhatlan táskák

Vaude Aqua vízhatlan táskák

Rögzítési rendszerüknek köszönhetően akár egy pillanat alatt leszerelhetőek, így nem csak a bringán nyújtanak jó szolgálatot, hanem arról lepattintva mehetünk velük bevásárolni, cipelhetünk bennük laptopot vagy fontos iratokat is, a kialakításnak és az anyagnak köszönhetően a vízállóság garantált.

vaude_2015_bag-4

Táskák terén hihetetlenül széles a paletta, érdemes végigböngészni a lehetőségeket, ha a vásárlást fontolgatjuk.

Vaude táskák

Vaude táskák

Ruházat terén is változatos a választék, az idei Eurobike kiállítás slágere az Award győztes Minaki nadrág volt. MTB felhasználásra tervezték, bővebb szabású, főként télre vagy hűvösebb időben ajánlja a gyártó.

Vaude Minaki nadrág

Vaude Minaki nadrág

A comboknál és az oldalán a télikabátoknál is használt PrimaLoft anyag garantálja, hogy nem fogunk fázni, míg a térdeknél és a hátsó részén vízálló matéria véd meg minket az átázástól. A téli termo nadrág fölé pillanatok alatt fel lehet venni, majd ha mégis túl melegünk lenne, az oldalán található két cipzárral szellősebbé tudjuk tenni.

Vaude cipők

Vaude cipők

Cipők is készülnek a Vaude gyárban, a túrázásra szánt lábbeliktől kezdve a cross country versenyekre kitalált modellekig teljes a paletta. Jövőre új csúcsmodell kerül forgalomba Exire Pro RC néven.

Vaude Exire Pro RC

Vaude Exire Pro RC

A könnyen tisztítható lakkszerű bevonatú felsőrészen két tépőzáras, egy csatos rögzítési rendszert találunk, az orrész gumival lett megerősítve. A talp megalkotásakor a maximális erőátvitel volt a fő tervezési cél, a kényelem megtartása mellett.

Vaude ruházat gyerekeknek

Vaude ruházat gyerekeknek

Végül, de nem utolsó sorban említést érdemel, hogy a német cég gyerekeknek is kínál technikai öltözetet, a felnőtt modellekkel megegyező anyagból és kidolgozással.

Vaude, az outdoor sportok szerelmeseinek

Vaude, az outdoor sportok szerelmeseinek

Ha valaki az outdoor sportok szerelmese, és igényes a ruházatára, felszerelésére, akkor érdemes végigböngésznie a Vaude palettáját. Tartós, jól megtervezett és kényelmes darabok jellemzik a céget, amik hosszabb távon megérik a befektetést.

További képek

Vaude nemzetközi honlap
A magyar forgalmazó oldala
A forgalmazó Facebook oldala

(X)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo