fbpx

Vas Kata Blanka tovább szárnyal: Ezúttal felnőtt országúti UCI versenyen ért el 11. helyet

A cyclocross VB után egy héttel Vas Kata Blanka már új csapatában Törökországban UCI kategóriás országúti versenyen állt rajthoz, ahol folytatta remek sorozatát és a 11. helyen ért célba.

Pontosan egy héttel ezelőtt Vas Kata Blanka a cyclocross VB-n az U23-as nők kategóriájában szerzett kiváló 12. helyet, azóta alig telt el egy kis idő és sok minden történt a fiatal tehetség életében. Tegnap jelentették be, hogy Blanka a Doltcini – Van Eyck Sport UCI besorolású női csapatába igazolt, elsősorban a cyclocross sort fogja erősíteni, de országúti versenyeken is indulni fog (MTB-ban marad a hazai Merida Maraton Team CST versenyzője).

Első országúti versenyére nem is kellett sokat várni, mert a mai napon új csapata színeiben a Grand Prix Alanya 1.2-es UCI kategóriájú versenyen állt rajthoz. A versenyen végig aktívan versenyzett a Doltcini – Van Eyck Sport, Blanka is kivette ebből a részét, a legnagyobb szökésben is benne volt, de végül a mezőny utolérte őket és mezőnyhajrá döntött a helyezések sorsáról, ahol Vas Kata Blanka a 11. helyet szerezte meg, éppen lecsúszva az UCI pontot érő 10. helyről. Ehhez fontos hozzátenni, hogy Blanka U19-es kora ellenére érte el ezt a felnőtt mezőnyben, ami óriási teljesítményt jelent.

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo