fbpx

Vas Kata Blanka és Valter Attila is megvédte a címét az országúti országos bajnokságon

A Team SD Worx-Protime kiválósága sorozatban ötödször, míg a Team Visma | Lease a Bike bringása harmadszor lett bajnok.

Június 23-án vasárnap, Pannonhalma és környéke adott otthont az elit női és férfi országúti országos bajnokságnak. Délelőtt a hölgyek viadalával kezdődött a program, a lányokra 5 db 16,8 kilométeres nagy kör és másfél 5,8 kilométeres kis kör, azaz 91,2 kilométer várt, míg a férfiak 9 db 16,8 kilométeres nagy kört és három és fél 5,8 kilométeres kis kört, vagyis 170 kilométert teljesítettek.

Fotó: Vígh Attila

Nyugodt tempóban kezdett a hölgyek mezőnye, majd a harmadik körben Vas Kata Blanka (Team SD Worx-Protime) és Zsankó Petra (ARBÖ Rapso Knittelfeld) duója lépett el. A kettős remekül dolgozott együtt. A kis körre beérve a címvédő faképnél hagyta riválisát és nyerte meg sorozatban az ötödik bajnoki aranyát. Zsankó Petra ért célba másodikként, míg Greman Szonja (Cube-Csömör) lett a harmadik, aki ezzel az U23-as bajnoki trikót is elhódította.

– Nagyon jól éreztem magam a verseny során – értékelt a díjátadóra várva Vas Kata Blanka. – Viszonylag korán elszakadtunk Petrával, majd az emelkedőn sikerült továbbmennem és megvédeni a bajnoki címem.

Eredmények:
Országúti országos bajnokság 2024, Pannonhalma
Elit nők, 91,2 kilométer:
1. Vas Kata Blanka (Team SD Worx-Protime) 2:19:48
2. Zsankó Petra (ARBÖ Rapso Knittelfeld) + 58 mp
3. Greman Szonja (Cube-Csömör) + 8:07

Érdekesen indult a férfiak versenye, szinte azonnal ellépett egy három fős szökés, amelyben Rózsa Balázs (Epronex-Hungary Cycling Team), Szatmáry András (Cube-Csömör) és Popovics Gergely (Greenriders) triója keveredett bele. Az elmenés legnagyobb előnye mintegy hat percnél tetőzött, aztán a kis körre fordulva annak rendje és módja szerint utol is érte őket az időközben a főmezőnytől elszakadó tizenhét fős csoport.

Fotó: Vígh Attila

Ebből a sorból ment aztán tovább Dina Márton (ATT Investments), Feldhoffer Bálint (Team Polti Kometa U23), Fetter Erik (Team Polti Kometa), Peák Barnabás (Adria Mobil) és Valter Attila (Team Visma | Lease a Bike) ötöse.
Az utolsó kilométereken Fetter támadott, egy darabig úgy is tűnt, hogy hazaérhet, ám végül Valter Attila belökte elé a kerékpárját, ezzel megvédve a címét. AZ U23-as versenyt Feldhoffer Bálint nyerte.

– Én talán jobban haragszom magamra. Gyakorlatilag legjobb barátok vagyunk. Annyira örültem volna, hogy ha ő nyer, és hát innen látszódik, hogy mennyire küzd mindenki ebben a sportban. Nekem mindig muszáj a maximumot nyújtani, főleg egy magyar bajnokságon, mert nagyon szeretném megtartani a trikót, amit nagyon szeretek hordani. Úgyhogy ez kicsit keserédessé tette a győzelmet – mondta Valter Attila röviddel a célba érkezést követően.

Országúti országos bajnokság 2024, Pannonhalma
Elit férfiak, 170 kilométer:
1. Valter Attila (Team Visma | Lease a Bike) 4:00:12
2. Fetter Erik (Team Polti Kometa) + 1 mp
3. Dina Márton (ATT Investments) + 7 mp

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo