fbpx

Vas Kata Blanka 6. az országúti EB-n, olasz győzelem az elit férfiaknál

A Franciaországban zajló országúti Európa-bajnokságon augusztus 26-án rendezték az U23-as nők és az elit férfiak mezőnyversenyét. Az előbbiben hazánk is érdekelt volt Vas Kata Blanka révén, az újdonsült magyar bajnok az egyetlen magyar indulója járványhelyzet miatti kissé foghíjas EB mezőnyének.

Fotó: Vanik Zoltán/Bringasport

A WU23-as kategória reggel 9 órakor rajtolt, számukra 81,9 km volt a táv az EB rövid emelkedőkkel tarkított körpályáján. A várakozásoknak megfelelően senki nem tudott tartósan elszakadni, az olasz csapat kontrollálta végig a versenyt, melynek a végeredménye az lett, hogy kb. 35 fő érkezett együtt hajrára. Az olaszok munkája beérett, a sprintet Elisa Balsamo nyerte a holland Lonneke Uneken és a dán Emma Cecilie Norsgaard előtt, Vas Kata Blanka pedig remekül helyezkedve a 6. helyen ért a célba.

A nőket az elit férfiak követték, ahol agresszív versenyzést láthattak a kerékpársport kedvelői. Sok támadás, szökési kísérlet volt annak reményében, hogy ne mezőnyhajrára érkezzen a mezőny, de végül egyik sem jutott messze, mindegyiket megfogták a sprinterek csapatai. Az olaszok tűntek a legszervezettebbnek a verseny során és végül gyakorlatilag csak nekik maradt több emberük a hajrára. Egy szép felvezetést láthattunk az olasz válogatottól, melynek végén Giacomo Nizzolo sprintelt és szerezte meg az Európa-bajnoki címet. Második helyen a francia Arnaud Demare ért célba, míg a harmadik helyet a német Pascal Ackermann szerezte meg. Mathieu Van der Poel lemaradt a dobogóról hiába tűnt az egyik leggyorsabb versenyzőnek, rossz utat választott magának a holland sztár így bezárták és csak 4.-ként gurult át a célvonalon.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo