fbpx

Vas Kata Blanka 10. a Koppenbergcrosson

Vas Kata Blanka számára is elkezdődött a 2020-2021-es cyclo-cross szezon, elsőként a Koppenbergcrosson állt rajthoz a világ élmezőnyében, ahol a 10. helyet szerezte meg.

 

Október 31-én a Koppenbergcross-szal kezdődött el a 2020/21-es X2O Badkamers Trofee (korábbi nevén DVV Trofee), a világ egyik legnagyobb cyclo-cross sorozata. A verseny neve nem csak a cyclo-cross szakág szurkolóinak lehet ismerős, hanem az országúti szakágat kedvelőknek is, hiszen a Flandriai Körverseny is érinti a Koppenberg meredek, kockaköves emelkedőjét, ami cyclo-cross verseny pályájában is benne van. A tavalyi évhez hasonlóan idén is rajthoz állt a versenyen Vas Kata Blanka, aki ezzel a versennyel kezdte meg a cyclo-cross szezonját.

A női mezőnyben olyan világsztárok indultak, mint Ceylin Del Carmen Alvarado, Lucinda Brand, Annemarie Worst, Yara Kastelijn vagy Denise Betsema, ami garancia volt a verseny színvonalára. Hamar kiderült, hogy Brand, Worst és Kastelijn fog csatázni a győzelemért és gyakorlatilag a célig komoly küzdelem zajlott köztük. Végül Worst nyerte a versenyt 4 másodperccel Brand előtt, de Kastelijn is mindössze 10 másodpercet kapott.
Blanka az elején jól tartotta magát, de verseny közben hátrébb csúszott és a 10. helyen fejezte be versenyt, pont úgy mint tavaly. Azt viszont érdemes hozzátenni, hogy Blanka lett a második legjobb nem holland versenyző Eva Lechner mögött.

A férfiaknál Eli Iserbyt nyert, Lars van der Haar és Toon Aerts előtt.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo