fbpx

Vas Blanka túl a koronavíruson, Karl Ádám kórházban

A március 15-én nem érkeztek jó hírek a fiatal magyar versenyzőinktől, Vas Blanka a facebook oldalán jelentette be, hogy 3 héttel ezelőtt pozitív lett a koronavírus tesztje, míg Karl Ádám egy bukásról és kórházba kerülésről számolt be.

Vas Blankáról a cyclo-cross világbajnokság óta nem igazán lehetett hallani, bár azt tudni lehetett, hogy pihenőjét tölti a kiváló szezont záró fiatal magyar versenyző. Viszont kicsit utánaszámolva azért hosszúnak tűnt ez a pihenő, amire most meg is kaptuk a választ, Vas Blanka a facebook oldalán közölte, hogy 3 héttel ezelőtt pozitív lett a koronavírus tesztje:

“A felkészülésem a MTB és országúti szezonra nem igazán megy jól. 3 héttel ezelőtt pozitív lett a Covid-19 tesztem, bár azóta már negatív vagyok, de még mindig nagyon gyengének érzem magam. A következő napokban számos orvosi vizsgálat vár rám, hogy biztonságban elkezdhessen a felkészülést az előttünk álló szezonra. Remélem, minden rendben lesz.” – írta Vas Blanka.

Karl Ádám számára sem alakult jól a szezon eleje, éppen Olaszországban versenyzett az AC Monaco csapatában, amikor a verseny első felében bukásba keveredett és kórházba kellett szállítani. Szerencsére komolyabb sérülések nélkül megúszta az esetet és csak pár nap pihenőt kell tartania.

“Olaszországban versenyeztünk a csapattal, amikor a verseny első felében egy nagyobb bukásba keveredtem. A bukást követően elég nagy fájdalmaim voltak a földön feküdve, úgyhogy a verseny orvosa arra kért, ne mozduljak a biztonság kedvéért. Jöttek is a mentősök. Hordágy, nyakmerevítő, sziréna be, és irány a kórház.

Minden kellő vizsgálaton, vérvétel, röntgen, stb.. átestem tegnap, és szerencsére egy agyrázkódással és pár sebbel megúsztam. Most pár nap kényszerpihenő jön, majd készülök tovább a szezon nagy versenyeire, mint az U23-as Giro d’Italia, a Tour de Hongrie és az áprilisi olasz egynaposok!”

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo