fbpx

Vas Blanka győzelem Gullegemben, Van der Poel – Pidcock csata a férfiaknál

Ezen a héten már második győzelmet aratta Vas Blanka, ezúttal a Hexia Cross sorozat gullegemi futamán nyert. A férfiaknál Mathieu van der Poel és Tom Pidcock küzdöttek az első helyért, amit végül a világbajnok szerzett meg.

Vas Blanka január 2-án már versennyel kezdte a 2021-es évet, a Hexia Cyclo-cross sorozat gullegemi futamán állt rajthoz. Szokatlan ilyet leírni egy belga verseny kapcsán, de a rajtlistát megnézve a legnagyobb nevek híján a magyar bajnok számított a verseny egyik, de talán a legnagyobb esélyesének. Az első támadások nem Blanka nevéhez fűződtek, de sokáig nem kellett várni a piros-fehér-zöld mezes versenyző megindulására, már az első körben döntésre vitte a dolgot Blanka, senki nem tudott menni vele amikor megindult, egyedül Sanne Cant tudta kb 10 másodpercen belül tartani a magyar bajnokot. De Cant sem bírta sokáig, Blanka előnye továbbnőtt és végül magabiztos különbséggel nyerte a futamot. A második helyen a Cantot megelőző Inge van der Heijden ért célba, míg a belga ex-világbajnoknak csak a dobogó harmadik foka jutott.

A férfiak futam kicsit izgalmasabbra sikerült, a futam feléig Mathieu van der Poel és Tom Pidcock haladtak az élen, amikor a világbajnok ritmust váltott és leszakította Pidcockot. Innentől viszont már nem volt megállás Van der Poel számára, az Alpecin-Fenix versenyzője könnyedén nyerte a futamot, de azt is fontos hozzátenni, hogy Pidcock elengedte az első helyet, így Mathieu van der Poelnak sem kellett megszakadni a győzelemért. Mindkettőjük számára jó edzőverseny volt a vasárnapi világkupa előtt. A harmadik helyen Jens Adams ért célba.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo