fbpx

Vas Blanka 5. a Cyclo-cross Világkupán Hulst-ban, a férfiaknál Van der Poel győzött

Denise Betsema és Mathieu van der Poel sikerét hozta a hulst-i Cyclo-cross Világkupa, mindketten jelentős előnnyel nyerték a futamukat. Az elit nőknél Vas Blanka az 5. helyen végzett és továbbra is vezeti az U23-as világkupa ranglistát.

Vas Blanka

Január 3-án rendezték a Cyclo-cross Világkupa legutóbbi fordulóját Hulstban, ahol mind a nőknél, mind a férfiaknál gyakorlatilag teljes volt a mezőny. Magyar részről a már megszokott módon Vas Blanka állt rajthoz, aki a világkupa abszolút ranglistáján a negyedik helyről, míg az U23-asok közül az első helyről várhatta a futamot. Blankát egyértelműen a Top10-be várta mindenki, sőt az elmúlt heti eredményei alapján a Top5 sem volt lehetetlen elvárás vele szemben.

Denise Betsema

A nők futamában Denise Betsema korán az élre állt, egy körön keresztül közvetlenül őt követte Annemarie Worst és Vas Blanka, de Betsema tempóját nem bírták és először Blanka maradt le, majd Worst csúszott hátrébb. Worstre Ceylin del Carmen Avrado ért fel, míg a világkupa összetettben élen álló Brand lassan kezdett, de pár kör alatt felért Alvaradora, aki közben otthagyta Worstöt. Vas Blanka ekkor az 5. helyen állt. Betsema megközelíthetetlennek tűnt, bár Brand Alvaradot leszakítva megpróbált felérni az élen állóra, de csak minimálisan tudott faragni a hátrányából. A világbajnoki mezben versenyző Alvarado is üldözőbe vette Brandot, de nem tudta megfogni a célig, így a dobogó összetétele nem változott, Betsema nyert, Brand lett a második, míg Alvardonak maradt a 3. hely. Vas Blanka végig tartotta az ötödik helyét, bár az utolsó kör kezdetére megközelítette őt Clara Honsinger, aki mindig a verseny végén megy óriásit, de ezúttal nem tudott bemutatni nagy feltámadást, Blanka megtartotta az 5. helyét és továbbra is ő az első az U23-as világkupa ranglistán.

Lucinda Brand és Vas Blanka

Női eredmények:

1 Denise Betsema (Ned) Pauwels Sauzen-Bingoal 0:53:06
2 Lucinda Brand (Ned) Baloise Trek Lions 0:01:02
3 Ceylin del Carmen Alvarado (Ned) Alpecin-Fenix 0:01:09
4 Annemarie Worst (Ned) 777 0:01:26
5 Kata Blanka Vas (Hun) Proximus-Alphamotorhomes-Doltcini 0:01:57
6 Clara Honsinger (USA) Cannondale-Cyclocrossworld 0:02:10
7 Puck Pieterse (Ned) Alpecin-Fenix 0:02:22
8 Sanne Cant (Bel) Iko-Crelan 0:02:23
9 Manon Bakker (Ned) Credishop-Fristads 0:02:41
10 Fem Van Empel (Ned) Pauwels Sauzen-Bingoal 0:02:50

 

Mathieu van der Poel

A férfiaknál az első helyért nem láthattunk nagy csatát, Mathieu van der Poel már a második körben pontot tett ennek a kérdésnek a végére, a ritmusváltását senki nem tudta átvenni -sőt ebben a körben teljesítette a leggyorsabb kört-, és innentől már folyamatosan nőtt az előnye. Tom Pidcock és Wout van Aert lassan kezdtek, ők lemaradtak a világbajnok támadásáról és kb három kör után értek fel a második helyen álló Vanthourenhoutra. A brit és a Jumbo-Visma versenyzőjének küzdelme volt az egyetlen dolog, ami izgalmakat okozott a versenyen. A két bringás sokáig együtt haladt, majd az utolsó előtti körben Pidcock indított támadást, de közben hibázott és Van Aert azonnal megkontrázta, amit a britnek nehéz volt átvenni. Wout van Aert el tudott távolodni Pidcocktól és a britben már nem volt annyi felérjen a belgára, így Van Aert lett a második, Pidcock pedig a harmadik.

Férfi eredmények:

1 Mathieu Van der Poel (Ned) Alpecin-Fenix 1:05:27
2 Wout Van Aert (Bel) Jumbo-Visma 0:01:31
3 Thomas Pidcock (GBr) Trinity Racing 0:01:49
4 Michael Vanthourenhout (Bel) Pauwels Sauzen-Bingoal 0:02:41
5 Toon Aerts (Bel) Baloise Trek Lions 0:03:07
6 Lars Van der Haar (Ned) Baloise Trek Lions 0:03:19
7 Quinten Hermans (Bel) Tormans 0:03:32
8 Laurens Sweeck (Bel) Pauwels Sauzen-Bingoal 0:03:37
9 Ryan Kamp (Ned) Pauwels Sauzen-Bingoal 0:04:12
10 Corne Van Kessel (Ned) Tormans 0:04:46

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo