fbpx

Vas Balázs és Szekeres Viktória nyerték a Kőbánya Bringapark Magyar Kupát + (Fotógaléria)

December 9-én a kőbányai Sportligetben rendezték meg a Cyclo-cross Magyar Kupa sorozat 5. állomását, a Kőbányai Bringaparkban. A versenyre huszonhárom korosztályban 212 versenyző nevezett. A felnőttek között Vas Balázs (Yct Demer Dijle) és Szekeres Viktória (KTM Teszt Team) lett a verseny legjobbja. 
Immár tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Kőbányai Bringapark Kupát a Sportligetben. Reggel még napsütés várta a versenyzőket, majd egy nagyobb zápor után változékony időben rótták a köröket a versenyzők. A résztvevők véleménye alapján a pálya ismét jól vizsgázott: technikás izgalmas, látványos nyomvonalat jelöltek ki a szervezők – annak ellenére, hogy a park felújítási munkálatai miatt több szakaszt is ki kellett venni a régi nyomvonalból.
A reggeli gyerek futamok a legkisebbeknek egy rövidített, 400 méteres pályán zajlottak. Az U15, U17 és Master3 versenyzők viszont már a nagy körön, azaz mesterséges akadályokkal tűzdelt, közel 50 méteres szintkülönbségű, közel 3 km hosszú pályán versenyeztek. Ekkor érkezett a zápor, amitől korcsolyapályává váltak a füves szakaszok – bár a cyclo-cross szakágban ez senkinek sem szokatlan jelenség. A férfi felnőtt, a férfi U23 és Master1 kategóriák 14 órás rajtjára sem süllyedt fagypont alá a hőmérséklet, de a pálya még mindig csúszott. Biztatásukra a pálya mellett és a szánkó dombon lelkes szurkoló csapat gyűlt össze, óriási hangulatban, kolomppal, síppal, próbálták újabb erőfeszítésekre ösztönözni a versenyzőket.
Az elit férfi kategória óriási csatát hozott. A regnáló magyar bajnok, Búr Zsolt (Vialand Racing Team) évek óta nem talál komoly kihívóra a magyar mezőnyben, most azonban úgy tűnik, hogy egy fiatal versenyző felnőtt hozzá. Buzsó és Vas Balázs (Yct Demer Dijle) végig fej-fej mellett haladtak a kilenc kör alatt. A viadal utolsó körében végül Vas Balázsnak sikerült egy akadálynál 5 méter előnyre szert tennie, majd a következő gyors szakaszon ezt 30-50 méterre növelte, és ezt meg tudta tartani a célig, így végül 2 másodperc előnnyel nyerte a futamot. Az ezüstérmet Búr Zsolt, a bronzérmet pedig Buruczki Szilárd (Cube Csömör) vihette haza. Nőknél Szekeres Viktória (KTM Teszt Team) magabiztos előnnyel nyerte futamát: egy kört adott a dobogósoknak is. Kubik Csenge (Superior MTB Team) második, míg Vanek Margit (Budaörsi Triatlon Club) pedig harmadik helyen ért célba.
Külön érdekessége a versenynek, hogy más sportágak sztárjai is rajthoz álltak: a nőknél bronzérmet szerző Vanek Margit, „szabadidejében” világbajnoki bronzérmes triatlonista. Szintén a triatlon sportágból ruccant át egy kis bringás, technikai terep versenyre Lehmann Csongor, aki 2018-ban junior világbajnoki címet szerzett – Csongor végül kategóriájában negyedik helyen ért célba ezen a versenyen.
A Bringapark Kupát a már hagyományos kerékpáros magasugró verseny zárta, ahol új rekorddal, 60 centiméterrel Horváth Áron nyert.

Fotók: Farkas Milán – (www.milanphoto.hu)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo