fbpx

Várgesztesről Szentendrére tart a Mountainbike Challenge mezőnye!

A hétvégén a III. Villapark Vértes Maratonnal vette kezdetét a 2013-as Mountainbike Challenge küzdelmei, hogy egy hétre rá újabb futammal, ezúttal Szentendre utcáin, folytatódjon a változatos sorozat…

A Várgesztesre érkezőket nem fogadta barátságos időjárás, az eső és az alig 10 fok feletti hőmérséklet nem tűnt túl bíztatónak. Az ideálisnak nem nevezhető körülmények sokakat távol tartott, pedig 300 fölött volt az előnevezők száma. Ettől függetlenül igen erős mezőny sorakozott fel a 10 órás kezdésre és a rajtra az eső is elállt.

Vértes Maraton rajt

Vértes Maraton rajt

A Vértes Maraton pályája szárazon is roppant izgalmas és sokarcú, amit az eső még technikásabbá tett. A változatos, le-föl hullámzó nyomvonalon ezúttal a lejtőkön sem volt pihenő, hiszen a csúszós utak folyamatos koncentrációt igényeltek. A hosszútávú versenyben, a második kör elején Buruczki Szilárd (Merida Kőbánya TC) kis előnyt kovácsolt az őt üldöző Búr Zsolttal (Alpinbike Team) szemben, amit a célig meg is tartott, míg a harmadik helyen Papp Dénes (Meditech SC) fejezte be a versenyt. A nők viadalát magabiztos előnnyel Poór Brigitta (X2S Haibike Team) nyerte Dósa Eszter (Vitalitás SE) és Cseh Veronika (Alpinbike Team) előtt.

Bút Zsolt és Buruczki Szilárd

Bút Zsolt és Buruczki Szilárd

A középtávon a férfiaknál Egei Patrik (Trek SE), Karl Dávid (Bikeexpress SE), Tar Benjámin (Bringabanda SC), a nőknél Bartos Judit (Merkapt SE), Marosffy Orsolya (Száguldó Virágok), Wetzl Márta (Bike4Life) abszolút sorrend alakult ki.

A vasárnapi napra is maradtak izgalmak, hiszen a Cross Country Challenge harmadik futama is a Várgesztesi Villaparkban került megrendezésre. Az XCO verseny mezőnye kissé foghíjas volt az időjárásnak és más versennyel való ütközésnek köszönhetően, ettől függetlenül izgalmas futamokat láthattak az érdeklődők.

Szentendre Citycross

Szusszanásnyi pihenő után a héten folytatódnak a Mountainbike Challenge küzdelmei. Május 18-án, szombaton a harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Szentendre Citycross városi körverseny várja az érdeklődőket.

Szentendre Citycross

Szentendre Citycross

A futam igazán különlegesnek számít a hazai versenypalettán, hiszen a történelmi óváros ódon falai között kerül lebonyolításra. A 11 órakor rajtoló viadal során a versenyzők egy 1,7 km-es hosszúságú, a macskaköves utcákon kanyargó pályán köröznek egy óra plusz egy körön keresztül.

A versenyre nevezni már csak a helyszínen lehet. A szentendrei versennyel kapcsolatos minden további információt, parkolási tanácsokat a rendező Hegyimazsolák SE honlapján találhatnak az érdeklődők: http://hegyimazsolakse.hu/citycross/informacio

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo