fbpx

Valverde fantasztikus hajrája a “Fal”-ra (videó)

A spanyol Alejandro Valverde (Movistar) sporttörténelmet írt ma a belga Fleche Wallonne klasszikuson, ami a Mur de Huy emelkedőről híres, a versenyzők egymás között nemes egyszerűséggel a “Fal”-ként emlegetik.

valverde

Valverde fantasztikus formába lendült, a múlt héten két szakaszsikert is aratva nyerte meg a Vuelta a Castilla y Leon versenyt, ma pedig pályafutása során negyedszer diadalmaskodott a Mur de Huy tetején, ez eddig senkinek nem sikerült a kerékpározás történetében.

A 200 kilométeres verseny végjátéka – mondjuk ki – nem alakult izgalmasan, a Movistar keményen kontrollálta az eseményeket. Bár Steve Cummings (Dimension Data) nevét azért meg kell említeni, aki szép egyéni teljesítményt mutatott be a nap elmenésében. Cummings “kummantott” kicsit a szökésben, de a Mur de Huy utolsó előtti mászása végén akciózott és egyedül próbálkozott.

A Movistar azonban óriási tempót kezdett diktálni kb. 20 kilométerrel a cél előtt, majd szökésbe küldték Ion Izagirrét, hogy maradjon erő a végére is, pozícióba hozni Valverdét. A spanyolok sztárja a Mur de Huy utolsó 500 méterén a Quick Step-es fiúkr figyelt, Dan Martin támadott is, de Valverde az utolsó 200 méteren ellenállhatatlan volt:

Eredmény:

1 Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team 4:43:57
2 Julian Alaphilippe (Fra) Etixx – Quick-Step
3 Daniel Martin (Irl) Etixx – Quick-Step
4 Wouter Poels (Ned) Team Sky 0:00:04
5 Enrico Gasparotto (Ita) Wanty – Groupe Gobert 0:00:05
6 Samuel Sánchez Gonzalez (Spa) BMC Racing Team
7 Michael Albasini (Swi) Orica-GreenEdge
8 Diego Ulissi (Ita) Lampre – Merida
9 Warren Barguil (Fra) Team Giant-Alpecin
10 Rui Costa (Por) Lampre – Merida

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo