fbpx

Valter Attila a CCC Development Team-nél folytatja pályafutását

Az egyik legjobb magyar országúti versenyző, Valter Attila 2019-ben csatlakozik a kontinentális besorolású, lengyel CCC Development Team-hez.

Az OB-n az U23-as kategóriát és az U23/Elit abszolút versenyt nyerő Valter Attila 2019-re csapatot vált, a lengyel bázisú CCC Development Team-mel 2 éves szerződést írt alá.

“Lehetőségünk volt ebben a szezon közben többször versenyezni látni Valter Attilát mivel gyakran ugyanazon a versenyen álltak rajthoz, mint mi. Nagyszerűen versenyzett a Szlovák Körversenyen, ahol az első szakaszon 3. helyet szerzett, olyan versenyzőkkel ért célba, mint Julian Alaphilippe és Ben Hermans és megelőzte Jan Tratnik-ot. A Tour de Hongrie-n Patryk Stosz-szal harcolt a hegyi trikóért, melyet végül a mi versenyzőnk nyert, de keményen küzdött Valter.” – magyarázta a döntést a CCC Sprandi Polkowice sportigazgatója Piotr Wadecki.

Valter Attila 2018-ban az országúti Európa-bajnokságon U23-as kategóriában 9. helyet szerzett. Mivel még csak 20 éves ezért a következő két évben is még U23-asként versenyezhet, rengeteg lehetőség áll előtte. Ebben az évben a Pannon Cycling Team-et erősítette, innen fog távozni a lengyel kontinentális csapathoz.

“A Szlovák Körversenyen a dobogós helyezésem után a sportigazgató, Tomasz Brożyna megkeresett és érdeklődött, hogy 2019-re van-e már szerződésem. Később Piotr Wadecki hívott és néhány percet beszéltünk. Elmondta az egész projektet, ami nagyon érdekelt. A világbajnokságok után megerősítettem, hogy szerződést akarok kötni velük.
Nem tudok jobb helyet, ahova igazolhatnék, a CCC Development Team egy nagyon jól szervezett csapat. Továbbra is Magyarországon élhetek és folytathatom a felsőfokú tanulmányaimat, emellett lehetőségem van az országúti és a MTB versenyzést is összehangolni. Jövőre a hangsúly az országúti versenyeken lesz, de szeretnék pár XCO versenyen is indulni, mint pl az Európa-bajnokságon és Világkupákon küzdeni az olimpiai kvótáért.” – nyilatkozott Valter Attila az átigazolással kapcsolatban.

 

 

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo