fbpx

V4 Ladies Series Restart Zalaegerszeg: az ukrán Olga Shekel győzött, Vas Kata Blanka a legjobb magyar

Zalaegerszeg környékén 126,9 kilométer várta a V4 Ladies Series – UCI 1.2 résztvevőit. Végül a regnáló ukrán bajnok Olga Shekel nyerte a versenyt, a legjobb magyar kerekes Vas Kata Blanka (Doltcini-Van Eyck Sport) lett, aki a 6. helyen ért célba.

Fotó: Vanik Zoltán/V4

Pontban 14 órakor 11 csapat közel 60 kerekese vágott neki a 126,9 kilométeres távnak. A zalaegerszegi Restart fesztivál keretein belül a mezőny három, bő negyven kilométeres kört abszolvált.

Az éles rajtot követően sokáig egyben haladt a mezőny, a nagy forróság rányomta a bélyegét a tempóra. A második kör kezdetén a pálya egyik nehezebb, emelkedős részén egy huszonöt fős sor lépett el, benne Vas Kata Blankával (Doltcini-Van Eyck Sport) és Király Mónikával (Magyarország).

A szökevénysor folyamatosan pulzált, támadás-támadást követett, néhányan rövidebb-hosszabb időre előnybe kerültek, majd utolérték őket. Az egyik legígéretesebb akció a harmadik kör kezdetén bontakozott ki, ekkor Vas Kata Blanka (Doltcini-Van Eyck Sport), Marion Sicot (Doltcini-Van Eyck Sport), Király Mónika (Magyarország), Olena Sharga (Ukrajna) és Olga Shekel (Ukrajna) menekült előre, ám őket is megfogták.

Fotó: Vanik Zoltán/V4

Az utolsó húsz kilométerre fordulva Monika Brzezna (Mat Atom Deweloper) indított, hozzá néhány kilométer múlva Olga Shekel (Ukrajna) csatlakozott, a duót pedig már nem is tudták utolérni, végül Shekel ünnepelhetett Brzezna és Kathrin Schweinberger (Health Mate Ladies Team) előtt.

„Kulcsfontosságú volt, hogy amikor a lengyel lány megindult, idővel utána tudtam menni – nyilatkozta a célba érkezést követően Shekel. – Nehéz verseny volt, örülök, hogy sikerült nyernem.”

Fotó: Vanik Zoltán/V4

Legjobb magyarként Vas Kata Blanka (Doltcini-Van Eyck Sport) hatodikként zárt, míg Király Mónika (Magyarország) tizedikként ért célba, előbbi ezzel tíz UCI világranglista pontot szerzett, míg utóbbi három ponttal gazdagodott.

„Nagyon hosszú volt ez a verseny, nehéz pályával – mondta Vas Kata Blanka. – Túl sokat dolgoztam, a végére nagyon elfáradtam, és a sprintet is elrontottam. Ennek ellenére elégedett vagyok, jó erőben éreztem magam. Célom volt, hogy megszerezzem a legjobb magyarnak járó külön trikót, ami sikerült is.”

EREDMÉNYEK
V4 Ladies Series Restart, Zalaegerszeg–Zalaegerszeg (126,9 km):

1. Olga Shekel, ukrán (Ukrajna) 3:39:39
2. Monika Brzezna, lengyel (Mat Atom Deweloper) a.i
3. Kathrin Schweinberger, osztrák (Health Mate Ladies Team) + 55 mp
4. Lucja Pietrzak, lengyel (Mat Atom Deweloper) + 56 mp
5. Valeriya Kononenko, ukrán (Ukrajna) + 56 mp
6. Vas Kata Blanka, magyar (Doltcini-Van Eyck Sport) + 57 mp
7. Margarita Syradoeva, orosz (Oroszország) + 57 mp
8. Marion Sicot, francia (Doltcini-Van Eyck Sport) + 57 mp
9. Sarah Rijkes, osztrák (Ausztria) + 57 mp
10. Király Mónika (Magyarország) + 57 mp

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo