fbpx

V4 Ladies Series Restart Zalaegerszeg: 126,9 kilométer vár a kerekesekre a második hazai női, UCI kategóriás nemzetközi kerékpárversenyen

Július 6-án Zalaegerszegen a Visegrad 4 Ladies Series második egynaposával folytatódik az idei magyar V4-es versenyszezon, amely május 11-én Budapest és Pannonhalma között a férfiak szokásos versengésével rajtolt el, amit rögtön másnap hazánk első UCI besorolású női viadala követett.

Május 12-én Pannonhalma környékén 101,2 kilométer várta a Visegrád 4 Ladies Series résztvevőit, amelyet végül az orosz Polina Kirillova nyert meg, a legjobb magyar kerekes Vas Kata Blanka lett, aki a 10. helyen ért célba. A hölgyeknek a folytatásra sem kell sokat várnia, hiszen július 6-án Zalaegerszegen a Restart Sportfesztivál keretein belül állnak rajthoz, ugyancsak egy 1.2-es besorolású egynaposon.

A lányok szombaton 14 órakor vágnak neki a 126,9 kilométeres dimbes-dombos távnak Zalaegerszeg főteréről, majd Teskánd, Dobronhegy, Csonkahegyhát, Becsvölgye, Vörösszeg, Nagylengyel és Gellénháza érintésével érnek vissza Zalaegerszegre. A pályán három kört tesznek meg, a befutóra várhatóan 17:30 és 18:00 között kerül sor.

A Visegrad 4 Ladies Series Restart Zalaegerszeg tökéletes lehetőséget kínál a magyar versenyzők számára, hogy hazai pályán küzdjenek a világbajnoki és olimpiai kvalifikációért. A versenyen az első tíz helyen célba érkező kerekes gyűjthet pontokat, sorrendben 40-30-25-20-15-10-5-3-3-és 3 pont formájában.

Az első viadal sikerén felbuzdulva az előzetes nevezések alapján ezúttal egy jóval erősebb mezőnyt köszönthetünk hazánkban, az indulók között lesz két UCI bejegyzésű csapat, számos nemzeti válogatott, de közel húsz hazai kerekes is rajthoz áll a minél jobb eredmény elérése érdekében.

A versennyel kapcsolatos további információk, érdekességek a Visegrád 4 kerékpáros-sorozat magyar futamainak hivatalos honlapján találhatók.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo