fbpx

Utózöngék a Bikemag Eplény Kupáról

A hétvégén megrendezett Bikemag Eplény Kupa visszhangjaként gyűjtöttünk össze az alábbiakban néhány reakciót, hogy megtudjuk a versenyzők és a kerékpártesztelésen résztvevők véleményét is a hétvégéről:

Balázs Armand Tibor (résztvevő):

Jó versenyt csináltatok és talán a legjobb pályát! Szerintem iszonyatosan jó volt az útvonal, csak az eső… Remélem legközelebb szárazon mehetek rajta.

Lukács Ildikó (Beurer/Weltechmed):

Az általunk végzett szűrések szerintem még nagyon új lehetőségnek számítottak, mert kicsi volt az érdeklődés, de a jövőben, ha tudják, hogy van ilyen lehetőség, akkor élni fognak vele.
Összefoglalva jól éreztük magunkat, szívesen részt veszünk hasonló eseményeken.

bikemag_eplenyteszt04

Palumby Zsombor (FEMAT-Zkse), az U19-es kategória második helyezettje:

Nem sikerült kilőnöm, mert nagyon elpörgött a kerekem, de a „rajtegyenes” végére már a 3. helyen álltam. Az aszfalton még az egynyomsávos előtt lekerültek ketten. Na itt elkezdődött a csúszkálás… gyorsan le a bringáról, és futás. Sokkal gyorsabb volt! … A lejtők nagyon csúsztak, így futva biztosabb és sok helyen gyorsabb volt. … a hosszú emelkedőn Szabi tanácsát megfogadva olyan helyeken tekertem ahol soha eszembe se jutna: minél inkább a fűben, így kevésbé csúszott, viszont a meredekséggel meg kellett küzdeni, nem volt mese. Meredekség az volt bőven. A hosszú emelkedő vége – becslésünk szerint – olyan 24-25%-os lehetett… A lejtőkön már ráéreztem a „csúsztatás” szépségére, így jól haladtam kétkeréken …
A viszontagságos időjárás ellenére szerintem egy igazán jó versenyt hoztak össze. Az időjárás persze kicsit beleszólt az előzetes számításokba, extrémmé téve a nagyon élvezetes pályát, ami szerintem kiválóra sikerült.

Ördög Dani (Alpinbike):

Szerintem nagyon jó volt az egész rendezvény, kezdve a rajtcsomagtól a pályáig stb.
Mint teszteltető szerintem így elsőre jól sikerült. Az emberek sajnos még nem igazán jöttek rá, hogy mennyire jó lehetőség az, hogy egyszerre több nagy márkát próbálhatnak ki.
Ennyi embernél ez jól kezelhető volt, de szerintem később, amikor már sokkal többen jönnek majd, akkor a tesztkört és a standokat is egy jobban jelölt, biztosabban körbeszalagozott helyen kell kijelölni.
A lényeg, hogy jól sikerült és egész sokan voltak.

Enyedi Ferenc, az ACÉL A CÉL XCO szervezője:

Van egy tuti táskám és nagyon jól éreztük magunkat.

Bereczki Laci (High5):

Néhány nagyobb maraton is megirigyelhetné ezt a kiállítói sokaságot.

epleny_teszt

Sikos Zoltán (GreenZone Keszthely):

3 db Specialized fullyval, 3 db belépő kategóriás mountain bike-kal, valamint 2 tandemmel települt ki. A mountain bike-ok közül a Specialized Expert (carbon 29″ fully) volt a legnépszerűbb, amire akár másfél órát is vártak a tesztelők. Nem várt sikert arattak a tandemek is. Mivel nagyon kevés helyen lehet kipróbálni ilyen típusú bringákat így volt olyan, aki csak azért jött el Eplénybe.
Ezzel a futamok között és alatt is tudtak programot biztosítani a kísérőknek, az odalátogatóknak és természetesen a versenyzőknek. Nagyon jó kezdeményezés a kerékpáros teszt és az expo, na meg a helyszín is remek!
Rónaszéki István (Bikeland Veszprém):
Nagyon sokszor sorba álltak az 5 db Merida kerékpárunkra, hogy kipróbálhassák őket. Volt aki 150 kilométert kocsikázott Eplényig,  hogy tesztelhessen, pedig nem is versenyzett. Ha délután nem ered meg az eső, még több tesztelőnk lett volna.
A szakadó esőben volt, aki rövid mezben vitte a kerékpárt, ment vele 30 percet és utána  kérte, hogy próbálhassa ki a következőt, pedig akkorra már nyakig sáros volt… De ha már tesztelni jött, akkor tesztel is…
Köszönöm a lehetőséget, jövőre jövünk!
epleny_teszt02
Winkler Gábor (Montik.hu):

Jött az eső, de nagyon. Ennek ellenére sok mosolygó arcú embert láttunk Mondrakeren!

epleny_teszt03

Jövőre Te is eljössz?

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo