fbpx

Utensilnord-Ora24.eu: Újabb UCI-pontok, Dér Zsolt hatodik Belgrádban

Az Europe Tour sorozatba tartozó Banja Luka-Beograd 1. – UCI 1.2 – kategóriás kerékpárversenyen Dér Zsolt, az Utensilnord-Ora24.eu versenyzője hatodik lett a sprintbefutón, újabb értékes ranglista pontokat szerezve. Kontinentális csapatunk beszámolója a versenyről:

A hétvégén immáron hetedik alkalommal kerül megrendezésre Szerbia és Bosznia-Hercegovina közös kerékpárversenye, a Banja Luka-Beograd. Április 19-én, pénteken egy 45 kilométeres (30 egyenként 1,5 kilométeres körből álló) kritériumverseny – Nebojsa Petrovic Emlékverseny – vezette fel az eseményeket a bosnyák város legfontosabb nevezetességeit érintve.

Az Utensilnord sora a csapatbemutatón

Az Utensilnord sora a csapatbemutatón

Az Utensilnord Ora24.eu csapata a Cador Rida, Dér Zsolt, Holló Botond, Kusztor Péter, Radonics Máté és Simon Péter alkotta hetessel utazott. Már a kritériumon is remekül mozogtak a srácok, remek csapategységet alkotva, ami Dér Zsolt hatodik helyében nyilvánult meg. A felvezető versenyért azonban nem jártak pontok, így a szombati viadalra fókuszáltak kerekeseink. Banja Luka-ból a szerb Brckóba tekerve mintegy 190 kilométer várt a bringásokra a Banja Luka-Beograd I. (1.2) keretein belül.

A 20 induló csapat több mint a felét kontinentális gárdák tették ki, így a teljesség igénye nélkül rajthoz állt az Adria Mobil, Radenska, Sava szlovén trió, a Tirol és WSA Ausztriából, a Kastro és a World Of Bike Görögországból, a csíkszeredai Tusnad, a szlovák Dukla Trencin, a horvát Meridiana Kamen csapata is.

Dér Zsolt

Dér Zsolt

A rajt után nem nyugodtak a kedélyek, így egy hétfős elmenés alakult ki, amelynek Kusztor Péter is a tagja volt, ám legnagyobb előnyük sajnos egy percnél nem nőtt nagyobbra. Ennek ellenére körülbelül 50 kilométert kitartott a szökevények előnye. Megfogásuk után egy újabb lósz következett, Kuszti nyughatatlanul ebbe is beleverekedte magát és két társával egyetemben újra ellépett. A mezőny azonban végig nagy – 44 km/h átlaggal zárult a nap – tempót diktált, így számottevő előny ezúttal sem alakulhatott ki. A célegyenesben mezőnyhajrá döntött, amit egy roppant veszélyes 90 fokos forduló után kezdtek meg a bringások.

A győzelmet végül a Kassa-Miskolcot is nyerő szlovák Michael Kolar (Dukla Trencin) szerezte meg Jan Sokol (Gourmetfein) és Matej Mugerli (Adria Mobil) előtt. Ami számunkra azonban fontosabb, hogy Dér Zsolt az előkelő hatodik helyen érkezve a világbajnoki kvalifikáció szempontjából újabb fontos 8 Europe Tour pontot szerzett hazánknak.

Vasárnap következik a Banja Luka – Beograd II., amely már csak 132 kilométer lesz, azonban a dimbes-dombos terep következtében talán még a az első napnál is több lehetőség kínálkozik.

A Banja Luka – Beograd I. redménye:

1. Michal Kolar (Dukla Trencin)        181,5 km, 4h09’58”
2. Jan Sokol (Gourmetfein) a. i.
3. Matej Mugerli (Adria Mobil) a. i.

6. Dér Zsolt (Utensilnord-Ora24.eu) a. i.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo