fbpx

Utensilnord: Mozgalmas hétvége előtt

Magyarország egyetlen kontinentális csapata az Utensilnord február 21-én egy rangos olasz egynapos viadalon, a Trofeo Laigueglia-n áll rajthoz.

1383840_666240043397727_387646147_nPénteken az olaszországi Trofeo Laigueglia 1.1-es besorolású Europe Tour megmérettetése következik, amelyen előzetesen még az idénynyitó Gp Costa degli Etruschi-nál is komolyabb mezőnyben szerepelhetnek versenyzőink.

Az immáron 51. alkalommal megrendezendő talján egynaposon mintegy 181 kilométer vár a mezőnyre a ligur tenger partján. A körpályán négy kiemelt emelkedő is található, amelyek közül mindenféleképpen meg kell említeni a Cima Paravennát, melyet két ízben is meg kell másznia a mezőnynek.

TrofeoLaigueglia1392295103

A 22 meghívott csapat között 3 World Tour és 7 Pro-Kontinentális sor szerepel.

Az első osztályú gárdák közül az Ag2r (francia), a Cannondale (olasz) és a Lampre-Merida (olasz) képviselteti magát, de ott lesz a neves viadalon a Pro-Kontinentális Androni Giocattoli (olasz), a Bardiani-CSF (olasz) és az MTN-Qhubeka (dél-afrikai) is. A harmadosztályú sorok közül kiemelendő a dán Christina Watches-Kuma, az olasz MG Kvis-Trevigiani valamint a japán Vini Fantini-Nippo hármasa.

PIC346204804

Ami az esélyeket illeti a legnagyobb favorit egyértelműen Diego Ulissi (Lampre-Merida), akinek legfőbb kihívói Franco Pellizotti (Androni-Giocattoli) és az eddig remek formát futó Sonny Colbrelli (Bardiani-CSF) kettőse lehet. Rajtuk kívül mindenféleképpen érdemes megemlíteni az U23-as világbajnok Matej Mohoric (Cannondale), csapattársa Marco Marcato (Cannondale) és Damiano Cunego (Lampre-Merida) nevét.

A magyar csapat Franco Gini vezetésével a Dér Zsolt, Gianfelice Fonte, Holló Botond, Kenyeres Ábel, Kusztor Péter, Gennaro Maddaluno, Alessandro Mazzi és Daniele Scampamorte alkotta nyolcassal áll rajthoz.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo