fbpx

Utánpótlás: Dina Marci a csehországi mountain bike XCO-világkupáról

Az UCI Mountain Bike XCO Világkupa második futamán is helytálltak junior versenyzőink, a csehországi Nove Mesto-ban rendezett versenyről Dina Márton (PCCC-BMC) számol be:

Alig telt el 3 nap az albstadti világkupa óta, csütörtökön reggel már indultunk is Nove Mesto-ba. A kocsit ismét Benkó Laci vezette, csak most Palumby Zsombor jött még velünk (Bányai Dominik Albstadtban kulcscsontját törte). Az előzőnél lényegesen kevesebb, négy óra alatt ki is értünk.

Szállás átvétel, öltözés és irány is a pálya. Videón már sokat láttam, és meg kell mondjam, ott sokkal lankásabbnak tűnt a kör, mint élőben. A nyomvonal végig fenyőerdőben haladt, ennek köszönhetően rengeteg sok gyökér volt mind fölfelé, mind lefelé. És hogy még izgalmasabb legyen, tele rakták épített elemekkel. Volt, hogy ugratókat építettek, de a jellemző inkább az volt, hogy leraktak hatalmas nagy sziklákat egymás mellé, ami azért persze meg volt építve, hogy ne mozduljanak el. Nagyon sokan dicsérik ezt a pályát, mind versenyzői, mind nézői szempontból is. Nekem is nagyon tetszett.

580230_384978581611664_1798429199_n

Visszatérve a csütörtökhöz, első körben mindent jól kigyakoroltam, és mentem egy gyorsabb második kört. Nagyon jól éreztem magam a biciklin, mindent pont úgy, olyan sebességgel meg tudtam csinálni, ahogy azt szerettem volna. A következő körben viszont épp ellenkezőleg. Az új sziklás részen sikerült igen komolyan átrepülnöm a kormányon, és beesnem a sziklák közé. Atkó (Erdélyi Attila) jött mögöttem és látván az esésemet megijedt, és ő is elesett, de szerencsére mindketten megúsztuk komolyabb sérülés nélkül.

Az időjárás egyébként ismét a megszokott kora nyárias volt. 7-8 fok és sok rövid eső. Pénteken reggel még kimentem két körre nagyon lazába, de már csak tökéletesíteni próbáltam a nehezebb elemeken való átjutást. Este a szállásról megnéztük a sprint versenyt, mert a cseh nemzeti sport televízió élőben közvetítette.

A mi versenyünk ezúttal szombat délután, fél kettőkor volt. A rajtom most nem sikerült valami jól, annak ellenére, hogy előrébbről rajtolhattam, mint múltkor. Az első két körben nem tudom mi volt velem, a 79. helyen haladtam, aztán az utolsó kettőben „találtam” valamit, és egyre jobban haladtam. Az 59. helyig sikerült előre verekednem magam, és ebben a pozícióban is értem be. Atkó nagyon jól ment, csak sajnos elesett. Ennek következtében hátrébb esett, és közvetlen előttem az 58. pozícióban ért be. Zsombi is kiválóan teljesített, csak sajnos ő is elesett, és onnan már ő sem tudta megmutatni, hogy mit tud. Berci a 65. lett.

Kint maradtunk vasárnapra is segíteni a felnőtteknek. Barbi sajnos kiállni kényszerült betegség miatt. Parti András nagyon jól ment és a 43. helyen ért célba, Juhász Zsolti 76. lett. Laci és Tibi ismét nagyon sokat segítettek, köszönöm nekik! Nagyon örültem, hogy sok magyar kilátogatott a helyszínre. Jó volt hallani a szurkolást. Erre a versenyre érdemes kimenni. Ez a legközelebbi világkupa és nagy élmény testközelből látni a nagy sztárokat küzdeni egymással és az elemekkel.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo