fbpx

Utánpótlás: biztató nemzetközi eredmények országúton és MTB XCO-ban is!

Mondhatni sikeres héten vannak túl utánpótlás korú válogatott kerékpárosaink mind az országúti és a mountain bike olimpiai krossz szakágat tekintve is!

Országúton Ausztriában került megrendezésre augusztus 9. és 14. között a serdülő (U17) korosztály egyik legrangosabb nemzetközi többnapos megmérettetése, az ASKÖ-ARBÖ Radjugendtour. A térség legerősebb fiatal kerékpárosaival, valamint belgák, hollandok, németek részvételével zajló versenyt itthon legtöbben csak Jugendtourként ismerik és a legjobb hazai fiatalok is rendre indulnak már évtizedek óta.

A magyar válogatott a Jugendtouron (Fotó: lrv-burgenland.at)

A magyar válogatott a Jugendtouron (Fotó: lrv-burgenland.at)

A Jugendtouron több mint 300 kilométert kellett teljesíteni 6 nap alatt, időfutammal, dimbes-dombos terepen. A Tipográfia bringása, Karl Ádám kiváló eredményt ért el, 6. helyen végzett összetettben, amire nyugodtan mondhatjuk, hogy – a verseny rangját ekintve – komoly nemzetközi siker. Csapatvezetője, Rusovszki Gábor nyilatkozatából kiderül, Ádámnak az utolsó napon még jobb eredményért volt versenyben:

Ádám az utolsó napon az összetett 6. helyén kezdte a szakaszt, a dobogótól 5 mp-re. Brutál terep várta őket. Úgy kell elképzelni, hogy a Gellért térről egy Gellért-hegy, aztán kicsit le, majd fel a Farkasréti temető fölé (Hóvirág u.), majd kicsit le, (gyorsasági részhajrá), majd dimbi-dombi, aztán le a célhoz. Mindezt még háromszor. Amit kiemelnék, hogy Ádám tudatosan versenyzett, nem csak passzívan utazott a mezőnyben őrizve a helyét. Szerzett az 1. részhajrában 1 mp jóváírást, de ez kevés volt még az 5. helyhez is. A 2. helyen lévő német támadta a versenyben vezető svájcit. Az utolsó körben ezt használta ki Ádi, és amikor az összetett győzelemre pályázók egymást figyelték, meglószolta őket. El is tudott szakadni, de sajnos az utolsó lefelé előtt megfogták, így maradt a 6. hely.

Beszámoló a hat szakaszról: https://bikemag.hu/magazin/hirek/30-asko-radjugendtour-karl-adam-hatodik

Nemzeti válogatottunk összetett eredményei (a versenyt a svájci Til Steiger nyerte a német Niklas Markl előtt):

6. Karl Ádám (Tipográfia TE) + 18 mp
68. Orosz Gergő (FTC)
91. Dian Ábel (Tipográfia TE)
95. Hakk Bence (Veloroom Kecskeméti Elsősor)
98. Kiss Hunor Máté (DKSI)
133. Schneider Sebestyén (SZSZKE)

***

Mountain bike Eb (Fotó: fairplayfoto.net)

Mountain bike Eb (Fotó: fairplayfoto.net)

Mountain bike-os fiataljaink eközben Utánpótlás Európa-bajnokságon (17 év alatti korosztályokif) vettek részt az XCO szakágban. Az augusztus 10- és 14. között zajló eseményen az U15-ös korcsoportban a lányok között Vas Kata Blanka (Merida Maraton SC) a nagyszerű 8. helyen végzett, a fiúk között Bíró Dávid (Cube-Csömör) a 27., Baranyi Áron Dávid (Mátéhegyi Ökopark) pedig a 31. helyezéssel zárta a bajnokságot.

Az U17-es korosztályban Buzsáki Virág (PCCC) a 22. lett, a fiúknál Fetter Erik (PCCC) a 16., Kádi Tamás Benjámin (CUBE-Csömör) pedig a 17. A csapatversenyeken is jó remekeltek a fiatal bringások, az U15-ös csapatunk (Vas Kata Blanka, Bíró Dávid, Baranyi Áron Dávid) a 10., az U17-es csapatunk (Buzsáki Virág, Kádi Tamás Benjámin, Fetter Erik) pedig a kiváló 6. helyen zárta a versenyt.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo