fbpx

Újra elérhetőek a WTB termékek Magyarországon!

A mountainbike történelem legendás márkájának termékei ismét kaphatóak hazánkban. Kiváló minőségű külsők, felnik, nyergek és egyéb kiegészítők hada válik ismét elérhetővé a magyar kerékpárosok számára.

A WTB, azaz a Wilderness Trail Bikes gyakorlatilag egyidős a mountainbike-ozással, Tom Ritchey kerékpárjai már a kezdetek kezdetén WTB gumikon gurultak, tehát elmondható, hogy óriási tapasztalattal rendelkezik az 1982-ben alapított kaliforniai márka.

 

MTB külsők terén a WTB mindig is meghatározó szerepet töltött be a piacon, ők gyártották az első 29-es gumit és az MTB Plus-os gumik gyártásban is az elsők voltak, jelenleg is sokféle gumit kínálnak a legkülönbözőbb felhasználási területekre. Az elmúlt időszakban komolyan odaálltak a szélesebb, extrémebb felhasználásra is alkalmas gumik mellé, ezért az enduro, trail kategóriákban mindenképpen érdemes számításba venni a WTB külsőket, ha gumit szándékozunk vásárolni.

 

Természetesen az általános és XC felhasználásra alkalmas gumik is megtalálhatóak a palettán, a modern belső nélküli TCS technológiás külsőkön felül még egy-két klasszikus mintázattal is találkozhatunk, mint pl a 29-esként megújult Nanoval.

A WTB úttörő a manapság divatos gravel gumik fejlesztésében is, szinte minden körülmény közé gyártanak ilyen külsőt egészen a széles, gyakorlatilag minden tereppel elboldoguló 27,5-es gumiktól a keskeny, gyors 29-esekig. Gravel bringásként szinte kötelező megnézni a WTB gumikat. Ezenkívül a Road Plus kategóriát is ők alkották meg.
Mi is teszteljük őket.

 

A gumik mellett felnikből is óriási választékkal rendelkezik a kaliforniai gyártó, a széles agresszív felhasználásra készült felniktől a könnyű XC/gravel felnikig minden megtalálható a kínálatban, keressünk akár 29″, 27,5″ vagy 26″ felnit. Pár évvel ezelőtt a TCS technológia (ez egy UST szabvány) mellet tette lett a voksát a WTB, így olyan felniket kínálnak, melyeket bátran és a legnagyobb biztonság mellett használhatunk belső nélküli gumikkal.

 

A TCS technológiával komplett rendszert vásárolhatunk a WTB-től, felnit, gumit, szalagot, szelepet, amik garantáltan fognak együtt működni, nem fordul elő mint más rendszereknél, hogy csak nagy nehézségek árán tudjuk felrakni a gumit, vagy naponta kell ráfújni, mert valahol ereszt. Mi is teszteljük a rendszert, melyről hamarosan olvashattok.

A kerékpárosoknak a gumikon felül biztosan a nyergek is eszébe jutnak a WTB névről, ami nem véletlen, mert gyakorlatilag mindenféle fenéktípushoz és felhasználásra készít nyerget a gyártó. Kevés az olyan bringás, aki nem tud magának nyerget választani a WTB kínálatából, különböző szélességű, formájú és párnázottságú nyergek közül válogathatunk, ha végignézzük a palettát, ráadásul tesztprogrammal is rendelkezik a WTB, tehát akár ki is próbálhatjuk őket vásárlás előtt. Erről is hamarosan olvashattok nálunk.

A markolatokat sem szabad kifelejteni, ha a WTB termékeiről beszélünk, a gumikhoz hasonlóan itt is a jó tapadást és a kényelmet célozta meg a kaliforniai cég. Különböző mintázatú, formájú bilincses vagy bilincs nélküli markolat található a kínálatban, melyek közül esélyes, hogy megtalálhatjuk a nekünk valót.

További információkért keresd a forgalmazó honlapját.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo