fbpx

Újabb világbajnok súlyos kerékpáros balesete Spanyolországban

Súlyos balesetet szenvedett tegnap 2008 országúti világbajnoka, Alessandro Ballan, miközben kulacsából kortyolt egy edzésen csapata, a BMC spanyolországi edzőtáborában. Egy héten belül, Inaki Lejarreta végzetes autóbalesete után nem sok hiányzott az újabb tragédiához a profi kerékpársportban.

A Costa Blanca-i edzőtábor utolsó napján történt a bukás egy négyórás edzés utolsó lejtmenete során, amikor Ballan egy kézzel éppen frissített, ráment egy nagyobb kőre, ami kiverte a másik kezéből a kormányt. A tuttobiciweb.it információi szerint 2008 világbajnoka combcsontját és három bordáját törte. Sajnos lépe is sérült, sőt a törött borda a tüdejében is kisebb sérülést okozott.

Ballan most egy spanyol kórházban kénytelen feküdni további vizsgálatok céljából, jelen állás szerint úgy fest, el kell távolítani a sérült lépét, és combcsontját is műteni kell majd. A baleset hosszú időre kivonhatja a forgalomból a BMC versenyzőjét, ami a tavaszi klasszikusok kihagyását is jelenthetik, melyek az olasz kerékpáros egyik legfőbb vadászterületét jelentik a szezonban.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo