fbpx

Újabb ausztrál győzelem, Valter 46. a Katalán Kör harmadik napján

Ben O’Connor (AG2R Citroën) nyerte a Katalán Körverseny (2.UWT) harmadik etapját, miután egy jól sikerült szökésből sikerült hazaérnie. Valter Attila jól tartotta magát és a mezőny első felével jött be. Peák Barnabás Belgiumban, Fetter Erik és Szarka Gergely Olaszországban állt ma rajthoz.

A mai nap 161 kilométert kellett teljesítenie a Volta Catalunya résztvevőinek. A szakasz három kategorizált emelkedőt (mindegyik első), illetve két részhajrát tartalmazott, végpontja pedig a közel 1700 méter magasra nyúló La Molina volt. A hegyi befutó miatt várható volt, hogy valaki elszökik a mezőnytől, és a jóslat beigazolódott: O’Connor nyolc kilométerrel a cél előtt leszakította társait, akik már nem tudták őt megfogni. A 26 éves ausztrál versenyzőnek ez volt az első győzelme idén, összesen pedig a hatodik, miután korábban már nyert szakaszt a Touron és a Girón is. Katalónia úgy látszik fekszik az ausztráloknak, hiszen az eddigi három szakaszt mind egy-egy szigetországbeli versenyző vitte el. Másodiknak Juan Ayuso (UAE Emirates), harmadiknak Nairo Quintana (Arkea Samsic) ért fel a csúcsra. Valter Ati 1’45” hátránnyal a 46. helyen zárt, összetettben egy helyet visszacsúszva a 40. helyen áll. Mai sikerével O’Connor átvette a vezetést összetettben a norvég Jonas Iversby Hvidebergtől (Team DSM), aki ma négyből három trikót elveszített.

O’Connor épphogy hazaért a La Molinán. Fotó: Getty Images

Olaszországban a Settimana Internazionale Coppi e Bartali (2.1) második szakaszán Riccione és Longiano közötti 165 kilométer és három kategorizált emelkedő várt a mezőnyre, amelyben ott volt Fetter Erik (EOLO-Kometa) és Szarka Gergely (Giotti Victoria–Savini Due) is. Előbbi a 43., utóbbi a 138. helyet szerezte meg.

A nap kapcsán Fetter Erik elmondta, hogy örül annak, hogy nagyon jó erőben volt, sikerült felvennie a versenyt a legjobbakkal, támadott, és több kilométeren át a mezőny előtt tekert. „Az utolsó domb tetején ért utol egy kisebb csoport, kb. 10-15-en voltunk legelöl, de sajnos pár kilométerrel a cél előtt nagyon begörcsöltem, és meg kellett állnom, így nem tekerhettem a győzelemért” – mondta Fetter Erik.

Az Emilia-Romagna régióban (a Pó-folyó, Adriai-tenger, Appenninek és San Marino által határolt régió) rendezett versenyt számos kőkemény emelkedő tarkítja. Itt nincsenek laza napok, minden nap iszonyat kemény, hegyes és dombos. „Ezen belül is holnap jön a verseny legnehezebb szakasza, a legtöbb heggyel és emelkedővel, de mi készülünk rá, reméljük, hogy jól fog menni” – osztotta meg Fetter Erik.

Peák Barnabás (Intermarché–Wanty–Gobert Matériaux) személyében ma egy negyedik honfitársunknak is szurkolhattunk. A magyar versenyző az utóbbi időben nagyon jól teljesített: két hete Hollandiában második lett, míg három belga egynaposon is a mezőny elején zárt, összesen 95 UCI-pontot gyűjtve. Ennek köszönhetően ma ott volt a csapata sorában a Brüsszel-De Panne (1.UWT) 46. kiírásán. A több, mint 200 kilométeres, végig sík etap Tim Merlier (Alpecin-Fenix) győzelmével végződött, aki mindenkit lesprintelt a célegyenesben. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) World Tour-sorozatának is részét képező versenyen 16 élvonalbeli csapat képviseltette magát, a belga pro-csapat azonban megint borsot tört a nagyok orra alá. Peák Barnabásnak sajnos ez a verseny nem sikerült úgy, mint a korábbiak: a 23 éves versenyző két és fél perc hátránnyal a 143. helyen gurult át a célvonalon.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo