fbpx

Új színek a profi mezőnyben – fotók mezekről, kerékpárokról

Az utóbbi hetekben több profi országúti kerékpáros csapat, versenyző is fotókat közölt új, 2012-es szereléséről, többen is változtattak, megújultak.

Ausztráliában, a hétvégén kezdődő Tour Down Under versenyen már láthatjuk is őket élesben, mi most azokat gyűjtöttük csokorba, akik újdonsággal szolgálnak mezeket, kerékpárokat illetően:

Az összeolvadás után a RadioShack-Nissan csapata inkább a Leopard-Trek színeit viszi tovább, a kerékpár marad Trek, lévén mindkét gárda ezt a márkát használta 2011-ben.

Mondjuk kicsit furák a csíkok, Andy Schleck úgy néz ki, mint a luxemburgi bajnok, bátyja, Frank, mint az osztrák bajnok, Cancellara pedig mint valami osztrák, svájci, luxemburgi egyesülés, de összességében azért cool design, különösen a bringákkal együtt!

A Vacansoleil mezében több lesz a fehér, és Stijn Devolder már az új Bianchi Oltrén látható.

Bodrogi László csapata, a másodosztályú Team Type 1 a Sanofinak köszönhetően kicsit zöldebb lesz, a Colnago kerékpárok maradnak.

A belga egyesülés nyomán létrejött Omega Pharma – Quick Step új szerzeménye, az időfutam világbajnok Tony Martin új Specialized bringán, és új világbajnoki mezben. Velits és Leipheimer társaságában sokra hivatottak idén.

A Farnese Vini csapatától távozott az olasz bajnok Giovanni Visconti a Movistarba, érkezett viszont az ex-bajnok Filippo Pozzato, aki hasonlóan népszerű Itáliában.

Az orosz Katyusa csapata Gyenyisz Mencsovot és a Canyon gyárat is leigazolta.

Az új ausztrál WorldTour gárda, a GreenEdge már két győzelmet is szerzett az ausztrál bajnokságon, megnyerve Simon Gerrans révén a mezőnyversenyt és Luke Dubridge révén az időfutamot is.

A Movistarban maradt a bringa és a mez is a régi, viszont az új igazolások között két spanyol sztár, Juanjo Cobo és Alejandro Valverde szerepel.

Az országúti világbajnok, Mark Cavendish új csapatban (Team Sky), új mezben, új bringán (Pinarello Dogma2).

Az ex-világbajnok norvég Thor Hushovd immár a BMC mezében.

Alberto Contador is kipróbálhatja idén a McLaren kerékpárt, új kék mezben, már ha engedik…

A Skil-Shimano nyomán létrejött Team 1t4i csapat fiatal németekre épít, többek között Veelers, Kittel és Gretsch is közéjük tartozik.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo