fbpx

Új év, új lendület, új tervek – MKB Cycling Team néven folytatja a Kecskeméti Első Sor

Több évre szóló együttműködési megállapodást kötött a Kecskeméti Első Sor Egyesület és az MKB Bank, mely egyedülálló lehetőséget és tervezhető jövőt biztosít a kecskeméti székhelyű, utánpótlás-válogatott kerékpárosokkal is megerősített csapat számára.

A 2014-ben alapított Kecskeméti Első Sor SE évről évre egyre ismertebb és egyre komolyabb eredményeket ér el. Több utánpótlás-válogatott versenyzőt adott a sportágnak, akik az országos bajnoki dobogók mindegyik fokán álltak már. Nyertek nemzetközi kerékpáros versenyt és újra felhelyezték a kiskunsági régiót az országos kerékpáros térképre.

Az egyesület törekvéseivel, lendületével és eredményeivel egyre több támogató tudott azonosulni az elmúlt évek során, a kemény munka tavaly év végén érett be, ugyanis 2020 második felében az egyesület kapcsolatba került a köztudottan sportot és egészséges életmódot előszeretettel támogató MKB Bankkal, melynek eredményeképp jött létre az az együttműködési megállapodás, melynek köszönhetően 2021-ben már MKB Cycling Team néven állnak az csapat versenyzői a rajtvonalhoz!

Bár a Kecskeméti Első Sor egyre nagyobb hangsúlyt fektet az utánpótlásnevelésre, a versenyzésre, nem engedték el mindazt, ami – versenyzőik eredményei mellett – ismertté tette őket. Hiszen kerékpározást népszerűsítő sokszínű programjaikkal minden korosztályt megszólítottak már. Időset és fiatalt, kikapcsolódni vágyót és élversenyzőt egyaránt. Az egyesület tevékenységének köszönhetően pedig Kecskeméten és a régióban megsokszorozódott a sportos, illetve rekreációs jelleggel kerékpározók száma. Büszkén mondhatjuk: nagyszámú amatőr kerékpáros közösség mozgatórugója lett a Kecskeméti Első Sor Egyesület.

„Az MKB Bankkal közösen kialakított jövőkép fókuszában továbbra is az utánpótlásnevelés, az egészséges életmód, a kerékpározás népszerűsítése marad, de hazánkban egyedülálló kezdeményezésként, egy U23 versenyzőkből álló sor működtetését is felvállalta az egyesület, ezzel további fejlődési lehetőséget biztosít a tehetséges és elhivatott hazai kerékpárosok számára. Ennek megfelelően nemcsak a technikai háttér fejlődött, de a szakmai stáb is bővült. Az U23-as sor szakmai irányítója Blazsó Márton lett, a fiatalabb korosztályokat, a már nemzetközi szinten is ismert, Szabó Ádám vállalta” – nyilatkozta Sáfár Tamás, a csapat igazgatója.

A technikai háttérről

A több évre szóló együttműködés egyedülálló lehetőséget és tervezhető jövőt biztosít a kecskeméti székhelyű kerékpáros csapat számára. A fiatal bringások, az itáliai prémium kerékpármárka, a Colnago nyergében bizonyíthatnak a jövőben. A kiegészítőket a csehországi Force szállítja, a versenyzésre alkalmas kerékszetteket a lengyelországi JAGU biztosítja, a professzionális kerékpáros ruházatot a hazai GESU Bikewear, az utazó ruházatot a szintén hazai 2Rule sportmárka szállítja. A csapat kísérőautója egy Skoda Octavia lett, a sportolók egy Ford kisbuszban utazhatnak a versenyek, edzőtáborok helyszínére.
További hírek az egyesület életéről: elsosor.com

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo