fbpx

Új év, új fogadalmak: Mit fogadjunk meg 2018-ra?

Az emberek többsége minden év elején különböző fogadalmakat tesz, amit az év során többé-kevésbé betart, kerékpáros témában ehhez szeretnénk most pár ötletet nyújtani, hogy milyen célokat érdemes kitűzni 2018-ra.

Kerékpárral járok dolgozni!
Kezdjük a legelején, kapcsoljuk össze a mindennapi kötelező tevékenységünket a sportolással. Sokat tudunk tenni az egészségünkért, ha bringával járunk dolgozni, emellett a forgalom se fog minket annyira korlátozni, nem kell hosszú időt a dugóban töltenünk. (Értelemszerűen, ha valaki extrémen messze lakik a munkahelyétől, neki ez nem lehet opció).

Hetente többször kerékpárra ülök!
Bármennyire szerethetünk bringázni, ha a lustaság nagyúr vagy éppen mindig mással kell foglalkoznunk. Próbáljuk meg beilleszteni programunkba kerékpározást és tartsunk ki mellette.

Rendszeresen lejárok az edzőterembe (pl. spinningelni)!
A hideg téli időszakban nehezen veszi rá magát az ember, hogy kerékpárra üljön, viszont léteznek kiegészítő, helyettesítő sportok, melyekkel fitten tarthatjuk magunkat a szezonon kívül, egy edzőteremben számos ilyennel találkozhatunk, pl a spinning, ami kiválóan helyettesíti kerékpározást.

Teljesítek egy MTB maratont!
A terep szerelmeseinek kiváló cél lehet egy mtb maraton teljesítése, ráadásul idehaza bőséges a kínálat ezekből a versenyekből és nem kell feltétlenül a mélyvízbe ugranunk hiszen minden maratonon többféle táv közül választhatunk. Érdemes erőnlétünknek megfelelő távon indulni és akkor kellemes élményekkel térhetünk haza a megmérettetésről.

Körbetekerem hazánk egyik nagy tavát!
Az egyik legnagyobb kihívás a hobbi kerékpárosok körében a Balaton megkerülése, ezt megtehetjük rendezvény keretein belül, de akár azon kívül is, viszont érdemes számításba venni, hogy a kerékpárúton kívül, a főúton mindössze egy esemény alatt kerékpározhatjuk körbe. De nem feltétlenül csak hazánk legnagyobb tavát tekerhetjük körbe, hanem ott van még a Tisza-tó, a Velencei-tó és a Fertő tó is, ráadásul mindegyiket teljesíthetjük szervezett körülmények között is. Itt is érdemes a fokozatosság elve szerint választani, ne akarjuk azonnal a legnagyobb tavat választani, ha az elmúlt 20 évben nem sportoltunk semmit, mert könnyedén a torkunkon akadhat a falat.

Megmászom a Kékest!
Sokak álma hazánk legmagasabb pontjának megmászása kerékpárral. Nem könnyű feladat, főleg a Mátraháza utáni meredek szakasz, persze megfelelő készüléssel teljesíthető. Ide is szerveznek minden évben versenyt, ami plusz motiváló erőt adhat a teljesítéshez.

Elindulok egy külföldi versenyen!
Ha már betéve ismerjük a hazai versenyeket és valami újra vágyunk akkor érdemes körülnézni a szomszédos országos kerékpáros rendezvényei között. Ráadásul egy külföldi verseny remek kirándulás vagy családi nyaralás is lehet.

Egészségesen étkezem!
A rendszeres mozgás mellett talán étkezési szokásaink megváltoztatása a legnehezebb, pedig sokat tud javítani egészségi állapotunkon és nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy sokáig éljünk. Többnyire életmódváltással jár, tehát komoly elhatározás és erős akarat szükséges hozzá.

Megmászok egy ismert külföldi hegyet!
A tv-ben a kerékpáros közvetítések alatt számos legendás hegyen láthatjuk küzdeni a profi versenyzőket. Mi lenne, ha mi is megpróbálnák feltekerni valamelyikre? Esetleg még egy körverseny adott szakaszának megnézésével is összekapcsolható egy ilyen program. Garantáltan örök élmény marad!

Lefogyok 5/10/20 kilót!
A túlsúly az egyik legnagyobb egészségügyi kockázat. Biztos mindenki próbált már megszabadulni pár kilótól, de idővel feladta, újra úgy kezdett étkezni, mint előtte és visszajöttek a zsírpárnák. Válasszunk ki egy a fogyást segítő étrendet, tartsunk ki mellette és mozogjunk sokat!

A koplalás sehová nem vezet, ha edzünk, ennünk is kell…

Teljesítek egy ironmant!
Bár kerékpáros témáról volt szó az alcímben, de sok olvasónk triatlonozik is és vannak bőven olyan kerékpárosok, akiknek ott van a bakancslistáján az ironman (pl nekem is). A triatlon eme távja mindenkinek kemény próbát jelent, amihez nem csak átlagon felüli állóképességre, hanem monotonitástűrésre is szükségünk van. Természetesen választhatók fél illetve rövidebb távok is, nem feltétlenül kell a legnehezebbet bevállalni, ha úgy érezzük, hogy még nem vagyunk készen rá.

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo