fbpx

Új év, új élmények: a BSI-nél 2013-ban porondon a KERÉKPÁR

Az elmúlt év egészében számos futó-, úszó- és túraeseményünkön, fitnesznapjainkon összesen több mint százezren vettek részt. Sikerült megmozgatnunk rengeteg sportot szerető embert, akik lelkesen mozogtak, versenyeztek, akár buliztak is velünk. Ebben az évben is hasonló, jó hangulatú rendezvényekre számíthattok a BSI szervezésében, fókuszban a kerékpárral!

650x250_bikemag

Idén gondoltunk egy merészet és feljebb toltuk a lécet: 2013-ban a meglévők mellett új, egészen extrém kerékpáros eseményeinken is próbára teheted erőd, kitartásod. Tókerülés folyóparton, hegyibringa hegy nélkül eddig is volt, ahogyan kerékpáros nap is. És most jön egy 100 kilométeres, kétnapos MTB futam, és egy monstre, 24 órás országúti kerékpárverseny, persze nem országúton…

Egy kis előzetes programajánló:

május 6.: 6. Intersport Tour de Tisza-tó és Tisza-tavi Bringatlon

Tavaly a túra 4 különböző távjára 1636-an neveztek, ami rekord az esemény történetében. A Magyarország második legnagyobb tavát megkerülő kerékpáros verseny és túra mezőnyéhez a görkorcsolyások mellett tavaly már kerékpáros-futó vegyes csapatok is csatlakoztak: ez volt a Tisza-tavi Bringatlon, egy olyan váltóverseny, amikor minden részt vevő csapatnak garantáltan két kerékkel kevesebb van – vagyis aki nem kapott bringát, az bizony futott, ha nem akart lemaradni!
Bővebb infó: www.futanet.hu

_VF_bringa

június 2.: 2. K&H olimpiai kerékpáros nap, Gárdony

Egy szimpla tókör a Velencei-tó körül. 28 kilométer a Sport Beach területéről indulva, s oda visszaérkezve. Egyszerűnek tűnik – és az is. Kell hozzá egy kerékpár, minimális kerékpáros tudás, ezután indulhat is a menet. Apa, anya, kislány, nagyfiú, mindenki jöhet, kedélyes túrahétvége. Tavaly több mint 10 percig tartott, míg az 1300 induló elrajtolt. Leszünk idén is ennyien?
Bővebb infó: kerekparosnap.hu
_Vidam_kis_csapat

július 13.: Délibáb Mountain Bike Maraton és bringa túra

Egy remek, mondhatni, forró hangulatú esemény a Hortobágyon. A terep, ha hegy nincs is benne, attól még terep marad. A verseny komoly: néha csak néhány másodperces különbség adódik a helyezettek között a különböző távokon, a túra pedig nem komoly, inkább szép. Kis kör, nagy kör, lassan, gyorsan a délibábos ég alatt. Kolompolhatsz is, ha akarsz, csak arra vigyázz, hogy napszúrást ne kapj!
Bővebb infó: www.futanet.hu

2013. augusztus 24-25.: 24 órás kerékpárverseny szilárd burkolaton

BÍROD 12 VAGY AKÁR 24 ÓRÁN KERESZTÜL IS NYEREGBEN?
Budapesttől félórányi autóútra található Magyarország egyik legmodernebb magánrepülőtere, amelynek betonját augusztusban a bringások vehetik birtokba. A pálya hossza 7 km, a körök száma pedig csakis tőled függ: mennyit bírsz 12, vagy akár 24 órán keresztül? Erre az őrült küldetésre vállalkozhatsz egyedül, vagy egy társaddal párban, esetleg 3-4 fős, vagy legfeljebb 5-8 fős váltóban.
Rajt: augusztus 24., 12 óra (pályabejárás 11:00-11:45)
Pálya: az útvonal a kiskunlacházi repülőtér kifutóján és gurulójának betonján, egy 7 km-es, forgalom elől elzárt pályán kerül kijelölésre. Szélessége a legkeskenyebb részen 6 m, a legszélesebb részén 45 m. Szintkülönbség nincs. Éjszaka a váltózóna, a célegyenes és a kanyarok kerülnek kivilágításra, valamint az útvonalra jelzőfényeket helyezünk ki.
Időmérés: chipes
Szállás: a váltózónák mögötti területen lehetőség van sátrazni.
A sátorhelyek elfoglalása, érkezési sorrendben történik.
Versenyszabályzat: www.24orabringa.hu/szabalyzat

2013. szeptember 14-15.: KAPOSVÁR100

TEKERJ 100 KILOMÉTERT 2 NAP ALATT 3 SZAKASZBAN!
Helyszín: Kaposvár, Deseda-tó és Zselic
A 2 nap alatt, 3 szakaszban összesen 100 km-t teljesítő mountain bike maraton helyszíne a Kaposvártól északra található Deseda-tó, valamint a számos forrással és patakkal keresztezett Zselic.
A teljes táv az alábbi 3 résztávból áll össze: szombat délelőtt Deseda35 MTB mezőnyverseny, szombat délután 15 km-es egyéni MTB időfutam, valamint vasárnap délelőtt a Zselic50 MTB mezőnyverseny.
Lakj velünk, és bulizz együtt a mezőnnyel szombat este! Részletek a www.futanet.hu oldalon!
A DESEDA35, DESEDA50 ÉS ZSELIC50 TÁVOK KÜLÖN VERSENYSZÁMKÉNT IS TELJESÍTHETŐK!
Útvonal: a szombat délelőtti 35 km-es távra tömegrajttal indulunk, majd a Deseda-tó völgyeit járjuk be. Kis pihenő után délután ismét rajthoz állunk, következik a Deseda-tavat megkerülő, 15 km-es technikás szakasz, amelyre a délelőtti eredmények alapján soroljuk be a résztvevőket. Másnap lassú rajttal indulunk Kaposvár belvárosából, ahol egy rövid városi kör után irány terepre: egy 5 kilométeres emelkedő megmászása után a környékbeli Zselic dombjai és a kaposvári parkerdő vár!
Időmérés: chipes
Bővebb infó: www.futanet.hu

Kerékpáros Kilométergyűjtő akció-2013

Több eseményen is indulnál? Tedd magad oda, mert 2013-ban a Bikemag.hu és a BSI közös szervezésében kilométergyűjtő játékban vehetsz részt!
Ehhez nem kell mást tenned, mint rajthoz állni bármelyik, vagy akár mindegyik BSI-s kerékpáros rendezvényen.
A legtöbb kilométert tekerő versenyző nyeri a fődíjat: ingyenes indulást a BSI 2014-es kerékpáros eseményein és a Bikemag.hu ajándékcsomagját.
A második helyezett Bikemag.hu, a harmadik helyezett BSI ajándékcsomagot nyer.
Eredményhirdetés: 2013 szeptember 23-án a www.futanet.hu és a www.bikemag.hu oldalakon. További részletek hamarosan…

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo